COMUNICAT DE PRESA - Întâlnire cu Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi

Astăzi, 18 februarie 2016, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării şi Asociaţia „Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari si Fluviali Tulcea au participat la o întâlnire cu Consiliul de Administraţie al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, în urma adresei de protest formulate de cele 4 entităţi în data de 12.01.2016 către Primul Ministru şi Ministrul Transporturilor, cu privire la Ordinul Ministrului Transporturilor nr.1192/2015 privind modul de organizare şi exploatare a infrastructurii din portul Tulcea şi tarifele aplicate de companie pentru utilizarea infrastructurii portuare de către beneficiarii care au pontoane de acostare, ordin emis fără consultarea mediului organizaţional din Delta Dunării.

La întâlnirea de azi s-au discutat modul propus pentru încredinţarea danelor portuare, criteriile prin care a fost stabilită organizarea acestor dane, precum şi propunerile pentru caietul de sarcini, în vederea licitării danelor portuare.

A fost luată în discuţie organizarea în dane pentru nave de transport public, nave de agrement / transport pasageri, nave de croazieră, servicii utilitare ISU etc., precum şi politica tarifară propusă a fi aplicată pentru cei care vor prelua danele.

Reprezentanţii industriei au punctat ca esenţială derogarea termenului de aplicare a acestui ordin de ministru, pentru a nu afecta circulaţia turistică spre Delta Dunării în sezonul 2016.

De asemenea, reprezentanţii industriei urmăresc eliminarea riscului creării unui monopol sau a unui control excesiv unuia sau altuia dintre operatorii privati.
 
Declaraţie Daniel Iluşcă, Preşedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării: „Suntem extrem de îngrijoraţi privind riscul de a fi grav afectată activitatea operatorilor de turism din Delta Dunării pe o lungă perioadă de timp, în urma procedurii de reorganizare decisă de Ministerul Transporturilor fără consultarea reală a reprezentanţilor mediului privat din turismul din Delta Dunării. Mulţumim Administraţiei Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi pentru invitaţia la dialog, în urma acţiunii noastre de protest. In zilele urmatoare vom convoca o sedinta comuna Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării Asociaţia „Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari si Fluviali Tulcea in care vom prezenta cele discutate cu Administraţia Porturilor Dunării Maritime si vom solicita tragerea la raspundere a celor care au negociat in numele nostru cu Ministerul Transporturilor reorganizarea portului Tulcea si tarifele propuse de Administraţia Porturilor Dunării Maritime,  fara sa tina cont de interesele operatorilor turistici si armatorilor din Delta Dunarii.
 
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: „Ne interesează dezvoltarea circulaţiei turistice către Delta Dunării şi creşterea traficului de nave de croazieră pe Dunăre, de aceea ne implicăm în proiectul de reorganizare a falezei portului Tulcea, poarta de intrare către destinaţia turistică de diamant a României. dorim să se asigure facilităţi specifice, dar şi condiţii concurenţiale corecte şi facilităţi pentru dezvoltarea circulaţiei ambarcaţiunilor de agrement şi transport pasageri către locaţiile turistice din Delta Dunării.

Solicităm ferm Ministrului Transporturilor să avem o întâlnire de lucru la Tulcea, având în vedere impactul major pe care acest ordin de ministru îl va avea asupra activităţii din Delta Dunării.”
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.