Comunicat de presa - Intalnirea de la Ministerul Finantelor Publice 2 Aprilie 2015

Intalnirea de la Ministerul de Finante

In cursul zilei de azi, a avut loc la Ministerul de Finante, o intalnire a delegatiei compusa din Asociatia Litoral – Delta Dunarii, Asociatia Patronala Mamaia, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc cu Secretarul de Stat Dan Manolescu.

Temele in discutie au fost urmatoarele: criteriile si conditiile de aplicare a reducerii de 50% a impozitului pe cladiri pentru litoral si extinderea acestor conditii si pentru Delta Dunarii, despre modificarea ord. 91/2014, care sta la baza controalelor ANAF din ultima perioada, despre introducerea impozitul forfetar si legalizarea bacsisului.

Din delegatie au facut parte doamna Corina Martin, Presedinte FAPT si Presedinte ALDD, domnul Nicolae Bucovala, Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, domnul George Guci, membru in Asociatia Patronala Mamaia, domnul Mohammad Murad, Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si doamna Mirela Matichescu, Vicepresedinte ANT.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: ”Inca din luna ianuarie, a.c., am derulat corespondenta oficiala cu Ministerul de Finante pentru problemele cu care se confrunta operatorii privati din turism, pe litoral si in Delta Dunarii, dar si in restul tarii.  Dorim sa facem modificari la actualul proiect de cod fiscal, pana la adoptarea acestuia in Parlament. In discutia noastra de la Ministerul de Finante am revenit si asupra propunerii pe care eu am lansat-o public acum 3 ani, pentru legalizarea bacsisului in romania. In cursul zilei de maine, vom depune oficial la Ministerul de Finante, proiectul tehnic de legalizare a bacsisului, dupa ce va fi agreat de toate organizatiile reprezentative din industrie. Apreciez ca foarte bun dialogul deschis cu Secretarul de Stat, domnul Dan Manolescu, caruia ii multumesc. ”
 
Declaratie Nicolae Bucovala, Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia: „Am participat astazi, alaturi de Asociatia Litoral – Delta Dunarii, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc la o intalnire la Ministerul de Finante. In cursul discutiilor, destul de fructuoase, s-a convenit, de comun acord si au fost acceptate propunerile noastre, urmand a fi transmise in scris, pana luni, 6 aprilie. Propunerile au vizat modificarea ordonantei 91/2014, modificari la propunerea de cod fiscal, modificari cu privire la impozitarea cladirilor cu 50% pe litoral si in Delta Dunarii, impozitul forfetar urmand a fi luat in discutie cu alta ocazie.”
 
Pentru conformitate, va transmitem cateva dintre articolele din presa cu privire la propunerea introducerii bacsisului pe nota de plata:
http://www.mediafax.ro/economic/anat-propune-trecerea-bacsisului-pe-nota-de-plata-la-restaurant-proprietarii-vad-diferit-initiativa-10281052
http://stirileprotv.ro/stiri/social/in-curand-ai-putea-fi-obligat-sa-lasi-bacsis-anat-vrea-sa-legalizeze-ciubucul.html
 http://www.b1.ro/stiri/economic/anat-vrea-sa-legalizeze-bacsisul-afla-ce-parere-au-patronii-de-restaurante-despre-trecerea-bacsisului-pe-nota-de-plata-41903.html

 http://www.wall-street.ro/articol/Turism/139829/anat-propune-trecerea-bacsisului-pe-nota-de-plata-la-restaurant.html
 http://m.stiri.tvr.ro/article/23644
 http://www.foodandbar.ro/anat-propune-legalizarea-bacsisului-prin-includerea-lui-in-nota-de-plata/

 http://www.medierenet.ro/2012/11/08/bacsisul-pe-bonul-fiscal/#.VR0fudyUeLw
 http://www.ziaruldevrancea.ro/economic/85750-bacsisul-dat-chelnerilor-platit-direct-pe-nota-de-plata.html
 http://www.fivestar-hospitality.ro/ro/anat-si-fapt-propun-includerea-bacsisului-in-nota-de-plata-din-restaurante-30911
 http://m.hotnews.ro/stire/13568009

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.