Solicitare modificare Ordin 1079/2014 cu privire la transportul cu ambarcaţiuni de agrement în scop comercial

De la 1 Ianuarie 2015, a intrat in vigoare noul Ordin de Ministru 1079/2014, privind transportul cu ambarcaţiuni de agrement în scop comercial, emis de Ministerul Transporturilor.
 
Considerăm că acest Ordin a fost emis fără a ţine cont de specificul Deltei Dunării, de activităţile economice din zonă, de nevoile şi posibilităţile localnicilor, de opiniile prestatorilor de servicii direct afectaţi, de nivelul taxelor actuale, care ating peste 20 % din valoarea ambarcaţiunilor. Asadar, acest nou ordin afecta grav şi poate pune în pericol întreaga activitate turistică şi economică din Delta Dunării şi generează efecte negative majore atât pentru agenţii economici cât şi pentru fiecare gospodărie.
 
Astfel, Asociatia Litoral – Delta Dunarii, impreuna cu Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii, a transmis, in cursul zilei de ieri, adrese catre Consiliul Judetean Tulcea, Prefectura Tulcea, Primaria Tulcea si Autoritatea Navala Romana, prin care s-a solicitat intalnirea urgenta a reprezentantilor acestor institutii, cu scopul de a găsi împreună soluţii cu privire la suspendarea - până la modificare - a Ordinului 1079/2014.
 
Daniel Ilusca, Presedinte Patronatul in Turismul din Delta Dunarii: ” Consider ca prin continut, procedura si norme acest ordin blochează turismul in Delta Dunarii. Ne anulează niste drepturi pe care le avem deja, de a conduce aceste ambarcatiuni si de a le pune in circulatie, drept pe care il aveam deja din momentul înmatriculării. Prin forma ei va duce la coruptie, clienti nemultumiti, curse pierdute; nu exista nicăieri in UE si nicăieri in lume asa ceva.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

turism

11 Apr, 2015 18:08

Acest ordin este dat special pentru ca sa dispara micii prestatari de servicii turistice din Delta (proprietari pensiuni sau chiar pescari) care luau putin cate putin din projitura celor "mari": companiile ce au achizitionat ambarcatiuni mari de zeci de locuri care stau trase la mal. Acest ordin va omora TOTAL turismul in Delta, afectand in mod negativ viata locuitorilor din satele mici di Delta. Culmea este ca acest ording a fost emis datorita interpretarii in Senat adresata de Domnul senator Trifon Belacurencu, nascut in Mila 23! As fi curios sa aud ce parere are despre acest ordin, precum si despre intitiatorul interpelarii Domnul Ivan Patzaichin, care incearca sa ajute dezvoltarea satelor din Delta.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.