Asociatia infiintata de Daciana Sarbu lanseaza ghidul practic de nutritie „La gradinita si acasa, numai hrana sanatoasa!”

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, a lansat astazi ghidul practic de nutritie „La gradinita si acasa, numai hrana sanatoasa!”. La evenimentul de lansare au participat Daciana Sarbu, Cornelia Marin (nutritionist) si Lucia Muntean (educatoare si autoare de carte pentru copii), care au colaborat la realizarea ghidului. Acesta a fost creat ca o sursa de informatie si de inspiratie pentru parinti, educatori si copii, continand sfaturi practice, retete, poezii si exemple de activitati simple prin care copiii pot fi familiarizati cu hrana sanatoasa. In cele 80 de pagini ale ghidului, cei interesati pot descoperi retete sanatoase pentru copii, poezii avand ca tema alimentele sanatoase si „meniuri in versuri”, detalii despre deprinderile sanatoase ale copilului care pot fi create in familie, dar si un top al greselilor pe care parintii trebuie sa le evite in legatura cu alimentatia copilului.

Daciana Sarbu, initiatoarea proiectului si fondatoarea Asociatiei Scoala pentru Sanatate, spune ca si-a dorit sa ajute atat parintii, cat si cadrele didactice din gradinite in efortul deloc simplu de a-i obisnui pe cei mici cu hrana sanatoasa: “Cum facem ca hrana copiilor sa fie naturala, benefica? De unde invatam? Si, mai ales, cum ii convingem pe cei mici sa manance sanatos? Ca parinte, am constatat ca nu e simplu deloc. Iar ca eurodeputata in Comisia de Sanatate, am constatat ca nu e suficient sa muncesc pentru schimbarea legislatiei – vreau sa le ofer parintilor un sprijin concret. Asa s-a nascut proiectul ‘Scoala pentru Sanatate’. Iar acest ghid este darul nostru de Craciun pentru parintii si educatorii care vor hrana mai sanatoasa pentru copiii lor. Speram sa gaseasca in paginile lui idei utile si usor de pus in practica”.

"In spatele acestui proiect se ascunde o poveste sensibila. Ideea ii apartine  Dacianei, care pornind de la dorinta de a-si hrani sanatos propriul copil, a creat un proiect prin care vrea sa ii ajute pe cat mai multi parinti. Am construit impreuna pe fundamentul ideii ca alimentatia sanatoasa inseamna educatie pentru familii si educatie nutritionala in scoli", a afirmat Lucia Muntean.

"Prin imagini si exemple copiii inteleg mult mai usor. Daca le explici ca merele romanesti, 'cu viermi', sunt mai sanatoase decat cele 'perfecte', pline de pesticide, ei inteleg, retin si aplica aceasta lectie. Daca experimenteaza si descopera singuri, invata sa le placa mancarea sanatoasa - inclusiv legumele crude. Putem invata copiii sa manance sanatos - cu rabdare, cu imagini, in modalitati cat mai practice", considera Cornelia Marin.

Lansarea a fost urmata de un Atelier de Gatit, in cadrul caruia copiii invitati au invatat cum se prepara turta dulce sanatoasa si cum se picteaza aceasta folosind coloranti 100% naturali.
Mai multe fotografii de la eveniment puteti gasi aici: www.facebook.com/scoalapentrusanatate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1602

Melodia zilei MIRA x LORA - Tu cu Ea | Official Video

16 Apr 2022 2132

Melodia zilei F.Charm feat. @LORA - Perfect defect (Videoclip Oficial)

30 Oct 2021 2202

Melodia Zilei LORA – O rană

05 Sep 2020 1981

Lora – Rămas bun (Official Video)

03 Nov 2017 5039

Lora - Ruga

03 Dec 2016 5087

Concert Lora, live, la Constanţa

13 Aug 2016 6419

Melodia zilei Anda Adam, George, Lora, What's Up - Moşu' e român

27 Dec 2015 4338

Ultima din acest sezon Petrecere în Princess Summer Club

11 Sep 2015 3845

Lora revine pe scena Princess Summer Club

10 Aug 2015 3406

Melodia Zilei Lora feat. Naz Tokio - Fire Up

26 Jul 2015 4819

Lora, într-un concert live la Constanţa

15 Jul 2015 2802

La cererea publicului, CORUL ARMATEI ROSII va sustine inca o reprezentatie la Bucuresti 22-23 septembrie, Sala Palatului, ora 20.00

08 Jul 2015 2760

Comunicat - Partidul Mişcarea Populara

29 Jun 2015 2330

Managerul Spitalului orăşenesc Cernavodă, pus sub control judiciar

29 Jun 2015 2467