Bricul Mircea, promotor al staţiunii Mamaia

În perioada 1 iulie – 10 august 2015, Nava Şcoală „Mircea”, velierul simbol al Forţelor Navale Române, se va afla în marş în Marea Mediterană, cu escale în porturile Civitavecchia, Barcelona, Marsilia si Bar.

Alături de rolul de navă-şcoală, „Mircea” a avut întotdeauna şi rolul de ambasador al României pe mările şi oceanele lumii. De această dată, marinarii români prezenţi la bordul velierului vor promova oficial destinaţiile turistice româneşti si statiunea Mamaia. În acest sens, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” ne-a solicitat şi le-am pus la dispoziţie broşurile de promovare a staţiunii Mamaia-Sat Vacanţă şi pliantul de nightlife în limba engleză şi italiană – realizate din bugetul ce provine din Taxa de Promovare Mamaia-Sat Vacanta. De asemenea, am făcut demersuri la Autoritatea Naţională pentru Turism pentru a le pune la dispoziţie şi materiale de promovare despre România, în vederea distribuirii în porturile de escală.

 In toate porturile în care vor face escală, marinarii practicanţi vor purta tricouri imprimate cu sigla „Mamaia Style” şi vor distribui celor care vizitează nava brelocuri „Mamaia Style”. Aceste materiale de promovare sunt de asemenea realizate din Taxa de Promovare.
 
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: “ O idee unica de promovare a destinatiilor romanesti, in parteneriat cu Marina Romana! O misiune speciala de promovare pe care ne-o asumam, la Asociatia Litoral – Delta Dunarii. Bricul Mircea va deveni astfel, promotorul oficial al statiunii Mamaia si al Litoralului Romanesc. In acest sens, anuntam incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Litoral – Delta Dunarii si Fortele Navale Romane si Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru promovarea staţiunii Mamaia, a litoralului românesc si a Deltei Dunarii, precum şi pentru colaborarea în organizarea Zilei Marinei Române. Protocolul va fi semnat oficial pe 08 august, in prezenta comandantului Fortelor Navale Romane, contra amiral dr.Alexandru Mirsu. Susţin personal Marina română, din pasiune şi credinţă. Apreciem implicarea marinarilor români în reprezentarea Romaniei si le acordăm sprijinul în organizarea unui eveniment care trebuie să devină sărbătoarea oraşului. Începând din 2014, Asociaţia Litoral - Delta Dunarii a preluat oficial Ziua Marinei în lista evenimentelor pe care le susţinem şi coordonăm oficial.”
 
Declaraţie Contraamiral de flotilă prof.univ.Dr.ing. Vergil Chiţac, Rectorul (Comandantul) Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”: „Considerând că pe lângă rolul de navă şcoală pentru cadeţii Marinei Militare, „Mircea” a fost şi rămâne cel mai reprezentativ ambasador al Marinei Române şi al României în timpul voiajelor pe care le execută, ne-am adresat Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării. Cu multă disponibilitate domniile lor ne-au pus la dispoziţie materiale de promovare a României, motiv pentru care ne exprimăm profunda gratitudine.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 533

Sondaj de opinie Peste 60% dintre respondenți nu vor participa la evenimentele dedicate Zilei Marinei

13 Aug 2023 1115

Școala de Maiștri Militari Sesiunea a II-a de admitere mai rămâne deschisă doar o săptămână. Calendarul sesiunii

10 Aug 2023 896

Sondaj de opinie Participați la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, la Constanța?

06 Aug 2023 1391

Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1614

Conferință militară la Constanța Maiștrii și subofițerii de comandă din Forțele Navale Române au un nou lider!

27 Jul 2023 1019

Forțele Navale Române Nava-școală „Mircea“, patru zile de escală, în portul grecesc Pireu

12 Jul 2023 850

Ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

07 Jun 2023 1380

UPDATE. Gala Forțelor navale. Este pentru prima data când un ministru participă la un astfel de eveniment (GALERIE FOTO +VIDEO)

11 May 2023 1595

Averea și interesele comandorului Virgil Ovidiu Isac, comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forțelor Navale (DOCUMENTE)

30 Jan 2023 2477

Ce avere are Marian Ioan, șef departament în cadrul UM 02039 Constanța (DOCUMENT)

18 Jan 2023 1602

Ce avere are contraamiralul de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale Române (DOCUMENTE)

06 Jan 2023 3693

Reprezentanții Forțelor Navale Române, pe podium la Campionatul militar de taekwondo

12 Dec 2022 1271

UPDATE Nava militară avariată de o mină pe Marea Neagră a ajuns în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Sep 2022 2365

UPDATE. Mina a fost distrusă! Echipă a Forțelor Navale, misiune de neutralizare a unei mine marine, aflate în derivă, în largul țărmului românesc, travers de Eforie (GALERIE FOTO + VIDEO)

31 Jul 2022 2487