Comunicat de presa - Veneto Banca doneaza computere catre asociatii si scoli din 5 orase din tara

În cadrul programului său de responsabilitate socială, Veneto Banca România a demarat o acțiune de susţinere a mai multor organizaţii şi instituţii cu profil social prin donarea de computere, care să contribuie la o mai bună desfăşurare a activităţilor acestora. Donațiile se înscriu în misiunea Băncii de a crea valoare nu doar pentru proprii clienţi, ci şi pentru comunităţile în care activează, susţinând iniţiative sociale, educaţionale şi culturale.
 
Acţiunea se desfăşoară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi şi Bacău şi vizează entităţi ce desfăşoară activităţi educative destinate incluziunii sociale a copiilor orfani din centrele publice de asistenţă socială sau care aparţin unor organizaţii non-guvernamentale, dar şi instituţii publice de învăţământ, care au nevoie să-şi completeze dotările din laboratoarele de informatică.
 
Prin această iniţiativă de donare de calculatoare, Veneto Banca România doreşte să contribuie în primul rând la un viitor mai bun pentru copiii şi tinerii care se confruntă cu marginalizarea socială datorată dificultăţilor familiale, financiare sau de sănătate. Avem convingerea că acest demers va impulsiona proiectele dezvoltate de organizaţiile beneficiare, susţinând eforturile depuse de către oamenii din interiorul acestora de a oferi sprijin cât mai multor persoane aflate în dificultate”, a declarat Alberto Morini, Director al Veneto Banca România.
 
Printre entităţile beneficiare se numără Fundaţia Make-A-Wish România, care face posibilă îndeplinirea visurilor copiilor care suferă de afecţiuni medicale grave, Asociaţia Serviciul APEL, care sprijină tinerii marginalizaţi social să se integreze pe piaţa muncii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, ce are în grijă copii orfani cu dizabilităţi, şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Bacău. Calculatoare au fost donate şi Şcolii Italiene „Aldo Moro” din Bucureşti şi Şcolii Gimnaziale „Ioan Bob” din Cluj-Napoca.
 
Prin această iniţiativă aproximativ 1.100 de copii şi tineri vor beneficia de utilizarea computerelor în cadrul activităţilor educative desfăşurate de aceste instituții.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.