Radu Crăciun este noul Președinte BCR Pensii

Bucureşti, 11 aprilie 2016 – Radu Crăciun a fost validat ca Președinte și Director General al BCR PENSII de Autoritatea de Supraveghere Financiară la începutul lunii aprilie 2016, după ce timp de 2 ani a ocupat funcția de Economist Șef și Director de Cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române.
Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experiența acumulată în cei 6 ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România. Sunt onorat să mă alătur colectivului din BCR Pensii, o echipă de oameni foarte valoroși, împreună cu care îmi propun să rămânem un jucător activ și un partener de încredere, pe termen lung, pentru clienții noștri”, a declarat Radu Crăciun, Președinte și Director General BCR Pensii.
 
Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 și Pilon 3) aveau la sfârșitul lunii februarie 2016 o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 mld lei, în creștere cu cca 26,70% față de luna februarie 2015 și administra conturile de pensie privată a 667,896 participanți.
 
Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii a înregistrat la finalul lunii februarie 2016 față de aceeași perioadă a anului trecut, creșteri la nivelul activelor nete cu cca. 19,40% (cu 3 procente peste media pieței), creșteri ale cotei de piață din active nete cu 2,75% și la nivelul numărului de participanți, care a ajuns la 116.203 (cu cca. 16% mai mult față de aceeași perioadă din 2015).
 
În ceea ce privește numărul clienților noi din ultimul an față de numărul clienților noi din anul anterior, care au optat pentru o pensie facultativă, BCR Plus a crescut cu 22,16% (calculele fiind raportate la sfârșitul lunii februarie al fiecărui an luat în considerare). BCR Plus a înregistrat și o creștere cu 5% a cotei de piață în ceea ce privește numărul total de participanți, acesta fiind de 29,86% în februarie 2016.
 
Președinte al Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondatorul Asociației Administratorilor Independenți, fost-membru al Consiliului Director al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Radu Crăciun a coordonat timp de 10 ani departamentele de analiză și cercetare piață de capital de la ABN AMRO Securities (Romania) și ABN AMRO Bank (Romania), urmând ca apoi să preia funcția de Director de Investiții și apoi Director adjunct la Eureko, administrator a doua fonduri de pensii private.
 
* *
BCR PENSII, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost înființată în anul 2007 și are ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat și a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR și Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS. Mai multe informatii despre fondurile de pensii administrate de BCR Pensii regasiti pe www.pensiibcr.ro.
Sursa datelor este reprezentată de calculele BCR Pensii în baza datelor publicate de ASF. Performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.BCR PENSII are în prezent un capital social de 191.000.000 RON, având acționar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,99%.
 
* *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 511 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
* *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pensii mai mari, deficit bugetar mai accentuat

18 Jul 2019 1577

Declaraţie de avere - Ioan Toma, membru în CA-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

15 Mar 2019 4689

Lucian Mâțu s-a alăturat echipei de Management a BCR Pensii

21 Aug 2018 1381

Radu Crăciun este noul preşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România

09 May 2018 1655

Lucian Anghel – noul Preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe

04 Jan 2016 2073

BCR Pensii a lansat un nou website - pensiibcr.ro, împreună cu o noua versiune a serviciul 24 Pensie

14 May 2015 2507