Concursul Internațional de Dans Marea Neagră

 Duminică, 9 mai 2015, s-a încheiat Concursul Internațional de Dans Marea Neagră, o primă ediție de succes, o sărbătoare a frumuseții, a eleganței, care s-a bucurat de  participarea a peste 150 de tineri artiști. Toate școlile participante, atât instituții vocaționale de stat, cât și școli particulare din Constanța, București, Iași, Bacău și Cluj – Napoca, au obținut  64 premii la diverse categorii de vârstă, la diverse discipline de concurs, detalii despre acestea putând fi vizionate pe site-ul Colegiului Național de Arte Regina Maria: www.cnareginamaria.ro.
            Căutând dincolo de pretextul unei competiții, confirmarea muncii, a  propriei valori, rezultatele obținut sunt un indicator al succesului, bucuria concurenților fiind sporită de faptul că au primit premiile chiar din partea membrilor juriului, format din nume sonore ale artei coregrafice românești: Monica Petrică de la Opera Naţională din Bucureşti, Irina Ganea-Mihaiu de la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski și Traian Vlaș de la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti care s-au declarat impresionați de evoluțiile pe care le-au avut copiii și adolescenții.
Mulțumiți de organizare, participanții au privit acest concurs ca pe o experiență din care pot învăța cum să devină mai buni și ne-au asigurat de participarea la edițiile următoare. 
Colegiului Național de Arte Regina Maria se poate lăuda cu cele 10 premii I, 6 premii II, 3 premii III și o mențiune obținute în condițiile în care departajarea a fost dificilă după afirmațiile juriului. Dincolo de includerea Colegiului  Naţional de Arte "Regina Maria" în galeria iniţiatorilor de concursuri naţionale şi internaţionale de prestigiu, acest eveniment a fost o oportunitate pentru confirmarea valorii elevilor și profesorilor de la specializarea coregrafie.
 
Consilier de imagine,
Prof. Monica Enache
E-mail: enachemonyk@yahoo.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Să cunoaştem şi să recunoaştem Tinerii de la Angy Dance Studio au urcat pe scena Bucharest Dance Festival 2016 (galerie foto)

01 Dec 2016 5290

Concursul Internațional de Dans Marea Neagră

08 May 2015 1210

Concursul Internaţional de Dans „Marea Neagră“, la Colegiul de Arte „Regina Maria“ Gevat Ismet Nejdet - „Numele nostru va deveni cunoscut peste hotare“

30 Apr 2015 3678

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Două eleve de la „Regina Maria“ au cucerit juriul unui concurs internaţional de dans

31 Oct 2014 3343