Aproape jumătate de milion de lei de la Delfinariu. Soti Cable reconfirmă tradiţia şi câştigă un nou contract de publicitate (document)

Una dintre companiile constănţene despre care putem spune că este o răsfăţată a contractelor pe bani publici este firma Soti Cable Neptun. Un  contract adjudecat de cunoscuta firmă este încheiat între compania ce are ca obiect principal de activitate telecomunicaţiile şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN)Constanţa. Potrivit unei analize recente publicate de Gândul, doar în 2014, Soti ar fi încheiat contracte de publicitate şi promovare în valoare de 2.325.395 de euro (cu TVA). Potrivit acestui top, Neptun a câştigat cele mai mari contracte în domeniul promovării şi publicităţii.

 „Veterana“ celor mai mari contracte de publicitate încheiate la nivel local

Iată că firma controlată de o altă societate aparţinând lui Sorin Strutinsky, Conpress Holding SRL, nu se dezice de imaginea pe care o are. Mai mult chiar, edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, apare într-un dosar al DNA, în care este suspectat de conflict de interese pentru mai multe contracte atribuite firmei controlate de vechiul său prieten. , Soti Cable Neptun este câştigătoarea contractului ce presupune „servicii de publicitate“. Firma, pe  care funcţionează TV Neptun, va trebui să asigure „servicii de publicitate pentru Delfinariu (secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din bulevardul Mamaia nr. 255, Constanţa) în cadrul proiectului «Delphi»“, pentru care CMSN Constanţa, aflat sub conducerea directorului Adrian Bîlbă, scoate din vistierie nu mai puţin de 444.898,04 lei. De asemenea, Soti Cable Neptun va trebui să se ocupe şi de o serie de publicaţii, constând în albume comune de prezentare, va realiza materiale promoţionale cum ar fi plăcuţe trilingve sau broşuri de informare în trei limbi, manualul de bune practici, tricouri personalizate, stickere de promovare (autocolante), postere (afişe), flyere, hărţi regionale cu Marea Neagră, panouri publicitare (temporare şi permanente). Nu în ultimul rând, firma câştigătoare va trebui să se ocupe şi de organizarea unor evenimente (pachete de informare pentru conferinţe de presă, formulare de evaluare, evenimente de publicitate), dar şi să realizeze o campanie media, constând în spoturi publicitare şi producerea unui film pe suport DVD. Totodată, firma care şi-a adjudecat contractul se va ocupa de un website şi de mentenanţa sa. 

Firma cu tradiţie a lui Sorin Strutinsky, fără concurenţă

Firma Soti Cable a fost de altfel şi unicul ofertant, adjudecându-şi astfel contractul pentru că a oferit preţul cel mai scăzut, valoarea estimată iniţial a contractului fiind de 468.290,97 de lei. Deşi publicat abia acum, contractul cu numărul 2532 a fost atribuit pe 29.12.2014.
 
În ceea ce privește firma Soti Cable Neptun, care a câștigat licitația, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerțului ca fiind înființată în anul 1992, cu doi asociați persoane juridice, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Ring Star SRL, și trei asociați persoane fizice, respectiv Sorin Gabriel Strutinsky, Valeriu Mereuță și Mihail Gheorghe Cârciog (decedat). La sfârșitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.963.050 de lei, profit 0 și 165 de salariați.

În ceea ce priveşte SC Conpress Holding SRL, potrivit Registrului Comerțului, Sorin Gabriel Strutinsky este asociat în această societate cu Sanda Ciocoiu, cumătra preşedintelui Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, şi cu Gheorghe Mihail Cârciog. La sfârşitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.220.402 lei, un profit de 317.986 de lei şi 398 de salariați.

Datele disponibile la Registrul Comerţului arată că SC Ring Star SRL îl are ca unic asociat pe Adrian Răzvan Moga.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.