Clădiri aparţinând CFR SA Constanţa reabilitate de Stone Construct SRL. Firma este în proces cu Consiliul Judeţean Constanţa (documente)

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Naţionala de Căi Ferate „CFR" – SA Constanţa a atribuit recent două contracte de reparare de acoperişuri unei societăţi din Medgidia. Potrivit licitatiapublica.ro, primul contract prevede efectuarea de reparaţii la acoperişul clădirii district linii staţia Slobozia Veche. Lucrarea se va executa în staţia Slobozia Veche la clădirea districtului de linii şi constă în: demontare învelitoare din tablă, astereală şi sarpantă, execuţie sarpantă lemn, montat astereală, stratul de carton, învelitoare nouă din tablă, pazie, streaşina, jgheaburi şi burlane, ignifugarea lemnăriei, vopsirea streaşinilor din lemn şi a paziei, reparaţii la coşurile de fum. Pentru realizarea acestei lucrări au depus oferte trei societăţi, iar câştigătoare a fost declarată firma Stone Construct SRL din Medgidia contra sumei de 83.573,86 lei.

Aceeaşi firmă a mai obţinut un contract cu Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA pentru reparaţii acoperiş clădire călători şi district linii halta de mişcare Bărăganu. Lucrarea se va executa în halta de mişcare Bărăganu la clădirea de călători şi a districtului de linii şi constă în: demontare învelitoare din tablă, astereală, sarpantă, pazie şi streaşina din lemn; execuţie şarpantă lemn, montat astereală, pazie, streaşină din lemn, stratul de carton, învelitoare nouă din tablă; montat jgheaburi şi burlane din tablă; ignifugarea lemnăriei; vopsirea streaşinilor din lemn şi a paziei; reparaţii la coşurile de fum. Societatea Stone Construct va efectua aceste reparaţii contra sumei de 109.321,25 lei.

Despre Stone Construct SRL

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, interogat la data de 20 aprilie 2017, societatea Stone Construct SRL a fost înfiinţată în 2001, are un capital social subscris de 60.000 de lei şi un obiect de activitate bazat pe „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociatul unic al firmei este Vasile Ivanof, care este şi administrator. Potrivit vrajitorul.eu, această firmă a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 3.079.105 lei, un profit net de 320.256 de lei şi 28 de angajaţi. Numele lui Vasile Ivanof mai apare în alte două firme, şi anume Sofocleos Construct SRL şi Contabilitate şi Expertize SRL, însă aceste societăţi au fost radiate.

Aceeaşi societate a mai câştigat anul trecut un contract cu Consiliul Judeţean Constanţa pentru „Lucrări turnare placă peste punct de informare, aferente proiectului «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»”.Pentru că nu şi-ar fi primit banii la timp, administratorul Stone Construct SRL a dat în judecată CJC.

La sfârşitul lunii martie, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au decis să respingă cererea principală formulată de reclamanta SC Stone Construct SRL, în contradictoriu cu pârâtul judeţul Constanţa prin preşedintele CJC, ca nefondată .

„Admite cererea reconvenţională formulată de pârâtul – reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC în contradictoriu cu reclamanta – pârâta SC Stone Construct SRL. Obligă reclamanta- pârâtă ca în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti să pună la dispoziţia pârâtului – reclamant următoarele înscrisuri: copii de pe facturile fiscale privind achiziţia materialelor folosite în executarea contractului nr 12728/20.05.2016 , acte privind costul utilajelor si a transportului efectuat in executarea obiectului contractului şi raportate la situaţiile de lucrări prezentate. Respinge cererea conexa formulată de reclamanta SC Stone Construct SRL, în contradictoriu cu pârâtul reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC, ca nefondată. Admite cererea reconvenţională formulată de pârâtul – reclamant reclamant judeţul Constanţa prin preşedintele CJC în contradictoriu cu reclamanta – pârâta SC Stone Construct SRL. Obligă reclamanta- pârâtă ca în termen de 5 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti să pună la dispoziţia pârâtului – reclamant următoarele înscrisuri: copii de pe facturile fiscale privind achiziţia materialelor folosite în executarea contractului nr 12728/20.05.2016, acte privind costul utilajelor si a transportului efectuat in executarea obiectului contractului şi raportate la situaţiile de lucrări prezentate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la sediul Tribunalului Constanţa – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată , astăzi , 31.03.2017” – se arată în decizia instanţei.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii societăţii Stone Construct SRL au declarat pentru ZIUA de Constanţa că firma este autorizată pentru lucrul pe calea ferată şi că participă la mai multe licitaţii în domeniu. În ceea ce priveşte procesul cu Consiliul Judeţean Constanţa, reprezentanţii Stone Construct SRL au precizat că deja au atacat decizia instanţei cu recurs şi speră că va fi făcută dreptate.

În secţiunea Documente puteţi consulta anunţurile de atribuire ale contractelor de pe licitatiapublica.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cer penalități de întârziere pentru lucrările de la Cetatea Capidava Procesul dintre SC Stone Construct și Consiliul Județean se rejudecă la Tribunalul Constanța

10 Oct 2023 1121

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 969

Firme Constanța Schimbări în Stone Construct SRL. Ecaterina Ivanof, noul asociat unic

22 Jul 2023 941

Stone Construct SRL, din Medgidia, contract câștigat la CFR, pentru semnalizare feroviară (DOCUMENT)

06 Oct 2022 1183

Ionuț Vasiliu, consilier local USR-PLUS în Rasova, și-a făcut o nouă firmă

14 Aug 2022 1783

Spitalul Penitenciarului Poarta Albă Constanța a încheiat un contract de reparații la acoperiș. Ce societate a câștigat (DOCUMENT)

14 Jan 2022 2961

Stone Construct SRL şi-a adjudecat încă un contract de la CFR - Sucursala Regională CF Constanţa (document)

12 Oct 2021 2718

Stone Construct SRL cere în instanță penalități de întârziere pentru lucrările de la Cetatea Capidava. Cât are de plată Consiliul Județean Constanța?

31 Dec 2020 1957

Stone Construct SRL şi-a adjudecat un contract de la CFR - Sucursala Regională CF Constanţa (document)

15 Oct 2019 2146

Stone Construct SRL - contract atribuit de Compania Națională de Căi Ferate CFR. Ce servicii va presta firma (document)

09 Jun 2018 2334

12 societăţi s-au luptat pentru un contract cu MApN UM 02192 Constanţa. Cine sunt câştigătoarele (document)

19 Jun 2017 5232

Stone Construct SRL repară sobele CFR

20 Sep 2016 2580

Lucrări de reparaţii generale la Regionala CF Constanţa (document)

08 Feb 2016 2932

Stone Construct Medgidia, un nou contract cu CFR (document)

11 Dec 2014 3355

CFR îşi schimbă faţa, dar colaboratorii ba Compania Naţională de Căi Ferate, contract de sute de mii de lei cu o firmă din Medgidia (document)

22 Nov 2014 2683