Contract atribuit unei firme din Bacău Nuclearelectrica renovează locuinţele din Campusul Cernavodă

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit la 9 februarie, în urma unei licitaţii deschise, societăţii General Construcţii Tehnice Plus SRL Filipeşti, Bacău un contract în valoare de 415.151 de lei. Conform licitatiapublica.ro, contractul prevede executarea de “Lucrări de ignifugare şarpante, poduri şi camere mecanice locuinţe tip B şi F din Complexul de locuinţe Campus – Cernavodă”.
 
General Construcţii Tehnice Plus SRL Filipeşti are ca domeniu de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidentiale şi este controlată de unicul asociat Ion Neculcea, născut în 1963 în judeţul Bacău.
 
Pe anul 2013, cu 32 de salariaţi, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 11,8 milioane şi a raportat un profit net de 358.000 de lei.
 
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (9.45% faţă de media industriei), arată vrajitorul.eu.
 
Totuşi, aceeaşi sursă arată că nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (75% faţă de media industriei).
 
Analiştii economici mai spun că firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (195 zile faţă de zile media industriei).
 
Una peste alta, compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta, însă, o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.