Contract încredințat în Ajunul Crăciunului Cine va face curățenie pe banii municipalității

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Anunțul privind atribuirea unui contract ce viza prestarea de servicii deîntreținere și curățenie la sediile Primăriei Constanța, cluburile și pavilioanele pentru persoane vârstnice și nevoiașe, precum și în parcări supraetajate a atras atenția mai multor agenți economici. Cinci firme și-au depus ofertele însă , potrivit informațiilor de pe licitatiapublica.ro, doar patru au fost admise.
Valoarea estimate a contractului respective a fost de 2.925.374,04 lei fără TVA, sumă acoperită de la bugetul local și care reprezenta răsplata pentru serviciile prestate. Conform specificațiilor din Caietul de sarcini, ”Serviciul de întretinere si curățenie se referă la curățarea și dezinfecția suprafetelor. Spațiile ce urmează a fi curățate au în compunere curți, birouri, holuri, casa scărilor și grupurile sanitare din sediile în care își desfășoara activitatea funcționarii Primăriei municipiului Constanța, din cluburile și pavilioanele destinate activităților de recreere a persoanelor vârstnice și nevoiașe, precum și din parcările supraetajate”.

Cine a fost interesat și cine a câștigat 

Cinci competitori și-au dorit cu ardoare să obțină contractual scos la mezat de Primăria Constanța. Aceștia au fost: SC SITFINCONT S.R.L. din Botoșani, S.C. TERRA CLEAN SERVICE S.R.L. și S.C. CIP AVANTAJ S.R.L. din Tulcea, S.C. AS GENERAL CLEANING S.R.L. din București și cunoscuta abonată la contractele Primăriei Constanța și ale Consiliului Județean Constanța, S.C. HERARCONI S.R.L. din Constanța.

Citește si:

Herarconi SRL are „lipici“ la contracte cu municipalitatea
Cine va imprima şi multiplica documentele Primăriei Constanţa?

 
Spre surprinderea multora, într-un final, contractul la care facem referire a fost adjudecat, pentru suma de 2.418.207,84 lei fără TVA, de SC CIP AVANTAJ SRL cu sediul social în municipiul Tulcea, pentru o perioadă de 36 de luni de la data atribuirii.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma tulceană a fost înființată în anul 2006, este deținută de unicul actionar și administrator, deopotrivă, Ciprian Grigore Pericleanu și se axează pe ”activități generale de curățenie a clădirilor”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Adi

26 Dec, 2015 07:45

Firma din Tulcea e condusa de Ciprian Pericleanu, un fost consilier tulcean gasit incompatibil de ANI, pt ca firma lui a castigat contracte cu primaria Tulcea. El e de fapt artist instrumentist, a fost angajat director comercial doar la firma lui ma.sa si a lui ta.su, adica aceasta firma care acum castiga licitatii la Constanta. E pnl.ist baiatu. A vizitat aproape un sfert din tarile globului de cand castiga licitatii.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria”

29 Mar 2024 116

Primăria Constanța Continuă procesul de reabilitare a carosabilului pe strada Micșunelelor, tronsonul cuprins între străzile Mugurului și Amurgului

29 Mar 2024 271

OIL Terminal SA investește în Portul Constanța. Compania va construi un rezervor în vecinătatea Danei 67

29 Mar 2024 286

Durata contractului este de 12 luni Primăria Constanța cumpără 130 de camere video

29 Mar 2024 301

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 353

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 296

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 571

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 799

Afaceri Constanța Cât costă serviciile pentru mentenanța rețelelor de iluminat cumpărate de Primăria Ghindărești (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 438

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 533

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 616

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 484

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 513

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 365

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 693