Electroscoica Mar SRL construieşte un ponton pentru ANR. Investiţia, la Căpitănia Herestrău din Bucureşti (document)

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Autoritatea Navală Română (ANR) a atribuit recent un contract de achiziţie pentru „Ponton de acostare cu suprastructură sediu Oficiu de Căpitănie Herăstrău“, care urmează să fie livrat la Căpitănia Snagov - Oficiul de Căpitănie Herăstrău, Bucureşti.
 
Potrivit contractului, sunt necesare proiectarea şi construcţia unui ponton de acostare cu suprastructură destinat Oficiului de Căpitănie Herăstrău, legat la mal pe amplasamentul actualului ponton. Acesta va fi folosit ca sediu administrativ pentru Căpitănia Snagov - Oficiul de Căpitănie Herăstrău. Pontonul va fi proiectat şi construit conform normelor tehnice ANR privind clasificarea şi construcţia navelor de navigaţie interioară, aprobate prin OMT 306/1999. Întreaga structură va fi proiectată şi construită astfel încât să asigure flotabilitatea şi stabilitatea pentru o zonă de navigaţie.
 
Lungimea pontonului va fi de 15.000 mm, iar lăţimea va fi de 7.000 mm. Durata contractului pe fiecare fază este de 30 de zile de la semnarea acestuia de ambele părţi pentru predarea proiectului tehnic şi de 120 de zile de la data avizării de către ANR a proiectului tehnic pentru livrarea pontonului.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 1.231.115,6 lei, fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut în cadrul licitaţiei publice electronice. Contractul a fost atribuit pe 11 noiembrie, după ce au fost depuse patru oferte şi validate doar două dintre acestea.
 
Câştigătoarea licitaţiei a fost stabilită firma Electroscoica Mar SRL, cu adresa pe strada Valu lui Traian, din Constanţa. Potrivit contractului de atribuire, estimarea iniţială a valorii contractului a fost de 1.400.000 de lei, fără TVA, însă valoarea totală finală a contractului este de 1.231.115,6 lei, fără TVA.
 
Potrivit prevederilor art. 193 din Legea 98/2016, ANR va accepta la momentul depunerii ofertelor DUAE, ca dovadă preliminară care confirmă că operatorul economic în cauză îndeplineşte condiţiile/criteriile stipulate în prezenta fişa de date, urmând ca, înainte de atribuirea contractului, ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire, să prezinte documentele justificative actualizate prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare şi selecţie, în conformitate cu informaţiile cuprinse în DUAE, potrivit art. 196, alin. 2, din Legea nr. 98/2016. De asemenea, ANR poate solicita ofertanţilor să depună toate sau o parte dintre documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment, pe durata desfăşurării unei proceduri de atribuire, dacă acest lucru este necesar, pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii. DUAE se va depune, după caz, şi de către terţul susţinător. La elaborarea ofertelor, operatorii economici vor ţine cont de obligaţiile relevante din domeniul mediului, social şi al relaţiilor de muncă, conform prevederilor art. 51 din Legea 98 privind achiziţiile publice. Anunţul de atribuire a fost publicat la data de 5 decembrie 2016, pe e-licitatie.ro.

Despre Electroscoica Mar SRL 

Înmatriculată în anul 1991, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Valul lui Traian nr. 44. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 2.000 de părţi sociale. Societatea este deţinută de Ion Enache, născut pe 13.02.1952, în Adamclisi, cu 25% din capitalul social, Iulian Gherman, născut pe 19.07.1959, în Constanţa, cu 25% din capitalul social, Dan Dumitru, născut pe 2.12.1955, în Sibioara, cu 25% din capitalul social, Gabriel Laurenţiu Tomoş, născut pe 26.05.1966, în Constanţa, cu 10% din capitalul social, şi Ion Fătu, născut pe 11.10.1959, în Constanţa, cu 15% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor, sunt Ion Enache, Dan Dumitru şi Iulian Gherman.
 

În anul 2015, societatea cu 69 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.587.755 de lei şi un profit net de 460.809 lei. Societatea a câştigat în ultimii ani mai multe contracte cu autorităţile publice.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta anunţul de atribuire publicat de ANR pe site-ul e-licitatie.ro pentru contractul „Ponton de acostare cu suprastructură - sediu Oficiu de Căpitănie Herăstrău“.

 
Citeşte şi:
 
Municipalitatea scoate din conturi 42.000 de lei pentru o sirenă electronică mobilă (document)

Electroscoica Mar, scoasa din criza de ANR

Anul şi sutele de mii de euro de la ANR. Aproape jumătate de milion de euro pentru Electroscoica Mar

Cât plăteşte ARSVOM pentru serviciile de reparaţii a navelor (document)

Cât plăteşte ARSVOM pentru servicii de reparaţii la şalupa S/S Saturn (document)

Electroscoica Mar SRL va repara şalupa Safir din cadrul ARSVOM (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 413

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 471

​Proces amânat între CNAPM Constanța și ANR. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

08 Apr 2024 471

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 504

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1048

În Constanța ,,Cursul regional de pregătire a auditorilor din cadrul schemei de audit a statelor membre IMO- IMSAS”, organizat de Autoritatea Navală Română

22 Mar 2024 417

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1512

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 608

CNAPM Constanța și ANR, părți într-un dosar de pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Feb 2024 762

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 765

Directorul ANR, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al IMO

29 Jan 2024 863

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1803

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1253

Tragedie în familia fostului director al Căpităniei Zonale Constanța. Mama lui Alexandru Mezei a încetat din viață

15 Dec 2023 1439

Nava sub pavilion Barbados, eșuată după furtuna din noiembrie, pleacă din Portul Constanța

08 Dec 2023 777