Firma afaceristului arestat la domiciliu în dosarul cumnatului lui Ponta va oferi consultanţă pentru şoseaua de coastă (document)

Primăria municipiului Constanţa a atribuit un contract de servicii de consultanţă în managementul proiectului „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul turistic Tomis şi Plaja Modern“.
 
Potrivit anunţului de atribuire cu numărul 186683/18.03.2015, contractul de prestări servicii a fost semnat de operatorul economic SC European Project Consulting SRL în data de 2.03.2015.
Estimat iniţial la suma de 200.000 de lei, contractul a fost atribuit pentru 108.999,36 de lei.
 
La licitaţie, pe lângă firma câştigătoare, au mai participat All Consulting Group System SRL, SC Project Expert Association SRL, SC Total Marketing SRL, SC Cinemax SRL, SC Bragx Engineering SRL.
 
SC European Project Consulting SRL este o firmă din Bucureşti, înfiinţată în anul 2006, care se ocupă de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Ilie Florin Drăgan este asociat unic şi administrator al societăţii.
 
Primăria a mai atribuit un contract de consultanţă management în iulie 2014, câştigătoare fiind atunci asocierea SC Luca Way SRL şi SC Rominfo Consultanţă & Statistică SRL.

 Cine este afaceristul Ilie Florin Drăgan

 Directorul SC Grossman Engineering Group, Ilie Drăgan, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma deciziei din 3 martie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel, instanţa a respins propunerea de arestare a omului de afaceri, formulată de procurori, si a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la 3 martie până la 1 aprilie.
 
Ilie Drăgan este acuzat de constituirea unui grup infracţional, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.
 
Procurorii susţin că, prin firma lui Drăgan, SC Grossmann Engineering SRL, Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi accesat şi decontat fraudulos fonduri europene.
Astfel, omul de afaceri ar fi constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic“ - contract semnat la data de 13.01.2012 între Asocierea SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti (CL6), contract finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.
 

„În concret, Ilie Florin Drăgan s-a implicat personal în efectuarea de plăţi de la SC Grossmann Engineerig SRL către SC European Project Consulting SRL şi SC Aced Construct SRL, agenţi economici pe care îi controla în calitate de asociat şi administrator, şi a extras personal sume de bani din conturile SC Grossmann Engineerig SRL şi ale altor două societăţi controlate de grupul infracţional şi folosite în scopul arătat, respectiv SC Dragados SRL şi SC Vecon Project SRL“, arată procurorii.

 Cum va arăta şoseaua de coastă

 Astăzi, Primăria Constanţa organizează o nouă licitaţie (a treia la număr) pentru atribuirea contractului „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii «Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern»“, proiect cunoscut de constănţeni sub numele de „Şoseaua de coastă“, finanţat prin Programul Operaţional Regional - POR.
 
Potrivit proiectului, artera rutieră va avea două benzi şi va începe din zona Comandamentului Flotei, va continua prin Portul Tomis şi se va încheia în zona Pescărie, în dreptul Hotelului Malibu. Întreaga şosea de coastă va avea o lungime de 11 km. Primul tronson, care va face legătura între Portul Tomis şi Plaja Modern, se va întinde pe 2,6 km. Punctul de plecare al arterei este situat în zona Amiralitate (Comandamentul Flotei), aceasta continuând pe coasta Portului Tomis, între strada Mircea cel Bătrân şi plaja Modern. Drumul este la nivelul plajei, iar în dreptul blocului-creion de pe esplanadă (zona Bellevue, aşa cum au botezat-o autorităţile), va fi construit un funicular pentru pietoni. Acesta va face legătura între plajă şi esplanadă, perpendicular pe ţărmul mării. Distanţa pe care va merge funicularul este de 100 de metri, iar înclinarea este de 45 grade. În dreptul străzii Smârdan, unde va exista o buclă, şoseaua va reintra pe drumul vechi şi va avea acces în strada Mihai Eminescu. La Casa Căsătoriilor, va fi amenajat un sens giratoriu. Vor fi create 326 de locuri de parcare şi o pasarelă, iar celebrele scări de la Modern vor fi reabilitate. Deocamdată, celelalte două tronsoane nu au fost încă puse pe hârtie. În proiectul tronsonului al treilea este preconizată realizarea unui pod în dreptul străzii Zorelelor (zona Delfinariu), unde malul este prăbuşit. Proiectul a fost semnat la 4 decembrie 2013. Autoritatea de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 983

„Aer pentru Constanța. Promenadă, nu șosea de coastă“! Petiție inițiată de USR Constanța

18 Jan 2024 977

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1239

„Şoseaua lui Mazăre. Şi cum ea trebuie să moară!” Ce părere au constănţenii despre reînvierea proiectului şoselei de coastă

18 Jan 2017 3988

Este oficial Proiectul de suflet al lui Mazăre, şoseaua de coastă, stopat de MDRAP şi de Făgădău

06 Feb 2016 6093

S-a decis! De șoseaua de coastă se va ocupa societatea Tecte SRL

09 Sep 2015 2483

Cinci ofertanţi pentru amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern

23 Mar 2015 2191

Investiţii importante pentru Constanţa Ce proiecte ar putea fi demarate în acest an

02 Jan 2015 6573

Se anunţă o „luptă grea“ Cine sunt cei patru ofertanţi care vor să construiască şoseaua de coastă (document)

03 Sep 2014 6814

Şoseaua de coastă prinde contur? Patru ofertanţi se „bat“ pentru proiectul de suflet al lui Mazăre (document)

28 Aug 2014 4201

Birocraţie sau blestem? Licitaţia pentru şoseaua de coastă, decalată (document)

22 Aug 2014 4225

O altă încercare, după ce prima a eşuat Primăria Constanţa desfăşoară, astăzi, licitaţia pentru şoseaua de coastă (document)

21 Aug 2014 4407

Editorial Blestemul şoselei de coastă, acest vis prăfuit din sertar

14 Jul 2014 2568

Primăria Constanţa, în aşteptarea ofertanţilor O nouă licitaţie pentru Şoseaua de coastă, după ce prima a fost anulată (document)

05 Jul 2014 2910

Dacă nu se prezintă nimeni la licitaţie, municipalitatea pierde finanţarea Mazăre - „Parcă-i blestemată şoseaua de coastă“

18 Jun 2014 2246