Firma Allied Green CO SRL a câştigat un contract cu CN ACN (document)

„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.
 
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract firmei Allied Green CO SRL, care va furniza „combustibil lichid uşor tip 3, STAS 54-80 echivalent ECOTHERM LIGHT TIP iv”. Prin urmare, operatoruL economic Allied Green CO SRL, din comuna Filipeştii de Pădure, localitatea Diţeşti, a câştigat, după ce a oferit suma de 183600.00 lei (fără TVA).

Cine este Allied Green CO SRL

Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, şi se ocupă de „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice”. Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 11 noiembrie 2015, în calitate de acţionar persoană juridică figurează KLT & CO Industries SRL, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10% / 10%, apoi, în calitate de acţionar persoană fizică, figurează Gheorghe Laurenţiu Ilie, din Galaţi, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90% / 90%. De asemenea, acesta este şi administratorul firmei.
 
Pe de altă parte, Gheorghe Laurenţiu Ilie figurează drept acţionar şi în două firme radiate, una din Moreni, iar cealaltă din Bucureşti, Sector 4. Tot el e acţionar şi la societatea KLT & CO Industries SRL, care este sub incidenţa legii nr. 85/2014, în insolvenţă. Cea din urmă este acţionar persoană juridică în firma ce a câştigat licitaţia cu CN ACN.
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.