Nextgen Communications SRL va furniza oficiilor Poştei Române servicii de telecomunicaţii (document)


 
 Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi mai uşor format.
 Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce altele nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Compania Naţională (CN) Poşta Română SA a desemnat firma Nextgen Communication SRL, cu sediul în Bucureşti, ca fiind câştigătoarea licitaţiei privind „Servicii de telecomunicaţii pentru optimizarea şi dezvoltarea reţelei de comunicaţii electronice a CN Poşta Română“ - servicii de telefonie şi de transmisie date, pe data de 5 august 2016.
 
Tipul procedurii a fost licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire a contractului, cu o valoare totală finală de 10.047.192,21 de lei fără TVA, a fost preţul cel mai scăzut. Contractul are o durată de trei ani. Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe portalul electronic al achiziţiilor publice la data de 26 decembrie 2015, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost 9 februarie 2016, ziua în care s-a procedat şi la deschiderea ofertelor.
 
În vederea câştigării contractului scos la licitaţie de Poşta Română, contract ce poate fi subcontractat până la 75%, două societăţi de profil au intrat în competiţie. Eeste vorba despre ofertanţii Nextgen Communications SRL, pentru lotul 1 - cu subcontractantul Telekom Romania Comumunications SA şi GTS Telecom SRL terţ susţinător, şi Vodafone România SA, pentru loturile 1 şi 2, se arată în declaraţia aferentă procedurii de achiziţie semnată pe 10 martie 2016 de directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu. Lotul 1 a fost câştigat de Nextgen Communications SRL, aşa cum am arătat în rândurile de mai sus, în timp ce lotul 2 a rămas necâştigat, deoarece ofertele primite au fost „neconforme sau inacceptabile“, se arată în documente.
 
Lotul 1 este reprezentat de link-ul principal, iar lotul 2 este reprezentat de link-ul de backup, ambele făcând parte din contractul pentru furnizarea serviciilor de telecomunicaţii ale Poştei Române. CN Poşta Română SA doreşte astfel să achiziţioneze servicii de comunicaţii, prin intermediul unui sistem integrat propriu de comunicaţii, care să reducă efortul financiar al companiei şi să amortizeze costurile acesteia într-un ritm accelerat.
 
Conform caietului de sarcini, toate serviciile de telecomunicaţii vor fi asigurate sub forma unor abonamente lunare pentru sediile oficiilor poştale din toată ţara. De aceste servicii prevăzute în acest contract vor beneficia şi oficiile poştale din localităţile constănţene: Tuzla, Albeşti, Techirghiol, Ostrov, Eforie Nord, Agigea, dar şi sediul regional din Constanţa al Poştei Române. Ofertanţii trebuie să asigure instalarea şi transportul tuturor echipamentelor necesare, licenţele pentru programele utilizate, conexiuni wi-fi şi interfeţe de utilizare simple.

Despre Nextgen Communications SRL

Firma are sediul social în capitala României, Bucureşti, pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti numărul 42-44, clădirea A, aripa A2, şi a fost înfiinţată în anul 2008. Unicul acţionar al societăţii este Telekom Romania Communications SA, cu sediul în Bucureşti, strada Piaţa Presei Libere, firmă înfiinţată în anul 1997. Administratorii Nextgen Communications SRL sunt: cetăţeanul de origine greacă Tzoulas Anastasios, născut în luna iulie a anului 1966, în capitala Greciei, Atena, Laurenţiu Bogan Voicu, născut în luna martie a anului 1969, în Bucureşti, Andrei Nicolae Popovici, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, născut în luna iunie a anului 1973, în Bucureşti. Domeniul principal de activitate al societăţii este reprezentat de „activităţi de telecomunicaţii prin reţele de cablu“, conform datelor de la Registrul Comerţului disponibile la 22 august 2016.

 
Societatea Nextgen Communications SRL a avut în anul 2015 datorii totale în valoare de 45.711.547 de lei, venituri totale de 115.383.575 de lei şi cheltuieli totale de 120.020.694 de lei. În acelaşi an, societatea a avut o cifră de afaceri de 91.795.928 de lei şi  un număr de 547 de angajaţi. La data de 13 iulie 2016, societatea nu înregistra datorii către bugetul de stat.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.