Noua forma a proiectului de modificari in legislatia de achizitii publice/ Vor fi limitate cerintele legate de valoarea minima a contractelor ce demonstreaza experienta similara

​​O serie de detalii in legislatia de achzitii publice, intre care valorile minime ale contractelor pentru "experienta similara" ce pot fi cerute, sau continutul declaratiei pe propria raspundere pentru indeplinirea cerintelor, sunt incluse in noua forma a proiectului de Hotarare care va modifica HG nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din OUG nr. 34/2006, publicat de Autoritatea Nationala pentru  Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP). Vezi in articol cele mai importante modificari. O sinteza EurActiv.ro.

Cele mai interesante propuneri:

Modificari care au la baza motivatia: "Evitarea formulării de cerinte de calificare care ar putea îngrădi accesul operatorilor economici":

Astfel, pentru demonstrarea experientei similare, cerintele unei autoritati contractante vor fi considerate disproporţionate în raport cu natura şi complexitatea contractului daca:

a1) suma valorilor/cantităţilor de produse furnizate/lucrări executate la nivelul unui singur contract, incluse în documentul prezentat de către operatorul economic ca dovadă a experienţei lui similare să fie mai mare decât 50% din valoarea/cantitatea de produse/lucrări ce vor fi furnizate/executate în baza contractului ce urmează să fie atribuit;
a2) suma valorilor/cantităţilor de servicii prestate la nivelul unui singur contract, incluse în documentul prezentat de către operatorul economic ca dovadă a experienţei lui similare să fie mai mare decât 70% din valoarea/cantitatea de servicii ce vor fi prestate  în baza contractului ce urmează să fie atribuit;
a3) solicitarea unei experienţe similare aferente activităţilor ce au o pondere/valoare mai mică de 10% din valoarea estimată a contractului ce urmează să fie atribuit;

Precum si daca se cere demonstrarea unui nivel minim al indicatorilor financiari „lichiditate generală” şi „solvabilitate”.

De asemenea, ca noutate, se propune ca:
(2) Autoritatea contractantă nu poate impune îndeplinirea cerinţei privind experienţa similară prin prezentarea unui contract care să înglobeze toate activităţile ce fac obiectul contractului ce urmează să fie atribuit, inclusiv atunci când obiectul acestuia presupune orice combinație de furnizare de produse/prestare de servicii/execuţie de lucrări.


Sursa: Economie.hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 550

Primăria Constanța cumpără hârtie de la Dolex Com SRL. Care este valoarea contractului (DOCUMENT)

05 Mar 2024 498

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 452

Romcontexpert SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Se va ocupa de auditul financiar pentru Spitalul de Boli Infecțioase (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 613

Licitații publice Consultanții de casă ai Primăriei Constanța au câștigat un nou contract! (DOCUMENT)

16 Feb 2024 754

Licitații Constanța RC Energo Install SRL, contract prin cumpărare directă cu Primăria Medgidia

13 Feb 2024 916

Eco Sud pierde procesul cu Iridex Group Salubrizare CCR sesizată în litigiul privind achiziția serviciilor de salubrizare a deșeurilor municipale din județul Constanța!

06 Feb 2024 971

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1434

Bulevardul Madrid din Constanța costă cu 60% mai mult decât prețul inițial. Costul total al proiectului este de 23,5 milioane euro (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 1700

Angajări Constanța Post vacant la Spitalul Clinic CF Constanța. Condiții

18 Jan 2024 1652

Primăria Constanța se pregătește de alegeri Vrea să închirieze un spaţiu cu destinația de depozit pentru materialele necesare desfăşurării celor patru cicluri electorale!

15 Jan 2024 677

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 833

Licitații Constanța CNAPMC SA, achiziție de motorină Euro Diesel în regim de scutire de la plata accizelor (DOCUMENT)

05 Jan 2024 736

Ce firmă a bătut palma cu CN ACN SA, pentru servicii de închiriere de vehicule de transport de persoane cu șofer? (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1072

Modificări ale pragurilor aplicabile procedurilor de achiziție publică (DOCUMENT)

05 Dec 2023 661