Doar 2 euro şi un copil poate fi găsit!

În luna decembrie, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Radio România Actualităţi, lansează „Un copil găsit”, o campanie de conştientizare şi strângere de fonduri pentru găsirea copiilor dispăruţi. Cu un simplu SMS la 8841 (număr valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote)*, oricine poate dona 2 euro pentru a ajuta un copil dispărut să se întoarcă acasă.
 
Campania “Un copil găsit”
Campania „Un copil găsit” îşi propune să strângă cel puţin 15.000 euro. Este nevoie, astfel, de cel puţin 7.500 de români dornici să sprijine cu 2 euro cauza copiilor dispăruţi şi să îi ajute să se întoarcă acasă. O parte dintre banii strânşi vor fi investiţi pentru a acoperi cheltuielile operaţionale ale centrului. Ne propunem, de asemenea, să informăm publicul român cu privire la principalele riscuri la care copiii sunt expuşi în momentul dispariţiei dar şi la cauzele ce stau la baza dispariţiilor în România.
Campania se desfăşoară în perioada 1 – 31 decembrie, la nivel naţional. Alături de noi în acest demers sunt partenerii oficiali Televiziunea Română, Radio România Actualităţi, Neptun TV, Radio Horion, TvFOltenia, Evenimentul zilei, Gazeta de Sud, rol.ro, sfatulparintilor.ro şi alte posturi TV, radio şi publicaţii locale.
 
În fiecare caz de dispariţie a unui copil esenţiale sunt primele ore de intervenţie, mai ales în cazurile grave în care vârsta copilului este foarte mică. De asemenea, acordăm o importanţă la fel de mare şi activităţilor pe care le desfăşurăm după ce copilul a fost găsit de către instituţiile cu atribuţii în acest sens. Echipa de specialişti a centrului nostru, formată din asistenţi sociali şi psihologi, sprijină atât copilul cât şi familia pentru a depăşi momentele dificile prin care au trecut, având ca scop diminuarea traumei produse şi întoarcerea la o viaţă normală. O contribuţie mică, de doar 2 euro, poate ajuta la găsirea unui copil.” a declarat Andreea Adam, coordonator operaţional FOCUS.
 
De ce donaţii pentru copii dispăruţi?
Primele ore de la dispariţia unui copil sunt foarte importante. Copilul poate intra în contact cu persoane răuvoitoare (care, spre exemplu, îl pot racola într-o reţea de prostituţie sau cerşetorie etc.), se poate accidenta sau îmbolnăvi. Cu cât copilul petrece mai mult timp departe de familie, cu atât riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, la vârste fragede, timpul petrecut în singurătate, departe de locurile şi oamenii apropiaţi, sunt traumatizante pentru copii. Sentimentele negative trăite în această perioadă pot afecta copilul pe termen lung. De aceea este nevoie de intervenţie rapidă, iar centrul Focus oferă asemenea sprijin 24/24.
 
De ce pentru centrul Focus?
Centrul administrează linia europeană unică de urgenţă pentru dispariţii de copii - 116 000, ce intervine complementar alături de Poliţie în cazurile de dispariţii. În acelaşi timp centrul desfăşoară şi activităţi de prevenire în România. Personalul specializat oferă consiliere familiilor copiilor dispăruţi pe toată perioada căutarii şi după momentul găsirii. În cei peste 6 ani de activitate centrul a administrat peste 2400 de sesizări de dispariţii de copii.
 
Centrul Focus este singurul ONG din România ce intervine în domeniul copiilor dispăruţi, alături de Poliţia Română. În prezent, centrul oferă anual suport pentru aproximativ 400 de sesizări de dispariţii de copii. Creşterea bugetului centrului este esenţială pentru buna funcţionare a liniei de urgenţă 116 000.
 

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este: Andreea Adam - coordonator operaţional, andreea.adam@copiidisparuti.ro,
 
Detalii suplimentare despre centrul FOCUS puteţi găsi la adresa:

http://www.copiidisparuti.ro/ro/
 
 
 
Despre Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus a fost înfiinţat in anul 2007 la iniţiativa doamnei Mihaela Geoană, cu finanţare din partea ICMEC si a Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Scopul asociaţiei este să intervină alături de autorităţile competente în prevenirea şi soluţionarea cazurilor de dispariţie şi exploatare a copiilor. Focus a lansat şi operează în România începând cu luna mai 2009, numărul unic european 116000 pentru sesizarea dispariţiilor de copii.  
 
În cadrul programului „Safer Internet”, finanţat de Comisia Europeană, Focus a dezvoltat şi primul Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care aceştia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu conţinut pedo-pornografic precum şi alte tipuri de conţinut ilegal.
 
Asociaţia Focus este membru cu drepturi depline al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC), al Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi și Exploataţi Sexual (MCE) şi al organizaţiei INHOPE. La nivel naţional, FOCUS face parte din Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Voluntariaul – VOLUM.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 453

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 234

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 522

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 501

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 569

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 444

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1023

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 227

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 505

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 550

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1094

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 627

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1276

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 481

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 426