„METRO – Starurile Comunității” și-a desemnat câștigătorul

București, 20 iunie 2014: Trofeul „METRO – Starurile Comunității” revine CONCORDIA Development SRL. Marele câștigător a fost anunțat în data de 19 iunie, în cadrul Galei de Premiere „METRO – Starurile Comunității”, de către Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry România.
 
CONCORDIA Development SRL câștigă, astfel, un premiu de 200.000 de lei, ca recunoaștere a eforturilor sale de integrare pe piața muncii a tinerilor proveniți din categorii dezavantajate social.
 
Situată în Ploiești, CONCORDIA este o brutărie – patiserie cu 6 salariați ce organizează ateliere de formare profesională în domeniul brutăriei pentru tineri fără adăpost, proveniţi din familii dezorganizate sau afectate de sărăcie. Pe lângă activitatea comercială desfășurată în piața locală, compania se implică în susținerea comunității prin oferirea unui prim loc de muncă tinerilor care, altfel, ar fi avut prea puține șanse pe piața liberă a muncii. Aceștia rămân aici pentru o perioadă de 1-2 ani, pentru a dobândi suficientă experiență și a fi pregătiți să facă față condițiilor competitive de pe piața muncii.
 
Anual, peste 20 de tineri finalizează cursurile de formare, fiind sprijiniţi în alegerea şi învăţarea uneia dintre meseriile de brutar sau patiser. Pe lângă activitatea practică de producţie, tinerii se pregătesc pentru a face faţă cu succes şi activităţilor conexe precum pregătirea documentelor, livrarea şi comercializarea produselor.
 
„Am inițiat programul METRO – Starurile Comunității cu ocazia aniversării a 50 de ani de existență METRO la nivel internațional, din dorința de a recunoaște și recompensa afacerile mici și mijlocii care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunității din care fac parte. Dorim să felicităm CONCORDIA Development SRL pentru rolul important pe care îl are în comunitate și sperăm ca premiul competiției să ajute compania în demersul său de a integra pe piața muncii cât mai mulți tineri dezavantajați social. CONCORDIA Development SRL dovedește că tinerii pot fi, de fapt, cea mai bună investiție a unei întreprinderi. Compania intervine pe mai multe zone pe care noi, cei de la METRO Cash & Carry România, le apreciem în mod deosebit. Cea de business, de derulare a activităților economice de zi cu zi, formarea vocațională și orientarea profesională, precum și zona de reintegrare socială a tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.” a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry România.
 
 “Realizarea unui antreprenoriat social în România este o mare provocare. Faptul că METRO Cash & Carry Romania a premiat proiectul nostru, din atâtea proiecte participante la concurs, este o confirmare a muncii noastre depuse până acum, ne motivează și reprezintă în același timp o mare responsabilitate pentru proiectele noastre de viitor”, spune Andreas Resch, Administrator CONCORDIA Development SRL, Coordonatorul Brutăriei CONCORDIA.
 
Despre competiție
„METRO – Starurile Comunității” este parte integrantă a dedicării companiei METRO România în a sprijini succesul afacerilor independente.
 
Inițiativa „METRO – Starurile Comunității” a fost lansată cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea METRO Cash & Carry, fiind concepută pentru a pune în valoare contribuția întreprinzătorilor la bunăstarea comunităților locale din care fac parte și să recompenseze antreprenorii care derulează proiecte de responsabilitate socială.
 

Între 10 aprilie – 5 iunie, întreprinzătorii independenţi și-au putut înscrie proiectele online, în secțiunea dedicată de pe website-ul www.metro.ro. Pe parcursul competiției au fost înscrise aproximativ 50 de proiecte și, după o perioadă intermediară de votare din partea publicului, primele 20 dintre acestea au intrat în jurizarea finală.
 
Premiul “METRO – Starurile Comunității”

Întreprinzătorul cu cel mai mare punctaj acordat de către juriu a primit din partea METRO Cash & Carry România Premiul Competiției, în valoare de 200.000 de lei, din care 100.000 de lei sunt dedicați susținerii unor proiecte sociale viitoare, de către câștigător.
 
Juriul “METRO – Starurile Comunității”
Proiectele finaliste au fosti evaluate de către un juriu multidisciplinar format din șase experți cu experienţă în diverse domenii de activitate, dar cu interese comune în zona de responsabilitate socială: reprezentanți din partea ONG-urilor, jurnaliști, precum și membri ai comunității de antreprenoriat și comerț. Membrii juriului “METRO – Starurile Comunității” au fost:
 
Radu Merică, Președinte Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană
Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF
Lăcrămioara Botezatu, Redactor-șef CSRmedia.ro
Ionuț Sibian, Director Executiv Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
Marius Ghenea, Profesor de Inovație și Antreprenoriat, autorul cărții “Antreprenoriat”
Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry România
 
Pentru mai multe informații despre „METRO – Starurile Comunității”, vă rugăm accesați: www.metro.ro/public/home/Community+Stars/starurile-comunitatii.
 
 
METRO Cash & Carry este reprezentată în 28 ţări cu peste 750 de magazine cash & carry. Cu peste 110.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 32 miliarde € în anul financiar 2012/2013 (pro forma). METRO Cash & Carry este o divizie de vânzări a METRO GROUP, unul dintre liderii comerţului la scară mondială. În anul financiar 2012/2013, vânzările METRO GROUP au atins cifra de 66 miliarde € (pro forma). Compania numără aproximativ 250.000 de angajaţi şi operează aproximativ 2.200 de locaţii în 31 ţări. Performanţa METRO GROUP se bazează pe forţa diviziilor sale de vânzări care operează în mod independent pe piaţă: Metro/Makro Cash & Carry – liderul internaţional în comerţul cu ridicata cu auto-servire, hypermarket-urile Real, Media Markt şi Saturn – lider pe piaţa bunurilor electronice şi electrocasnice din Europa şi magazinele universale Galeria Kaufhof. Informaţii suplimentare pe: www.metrogroup.de.
METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără magazine în 24 de oraşe. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi Pitești câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda. Informaţii suplimentare pe: www.metro.ro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Mircea Vodă va oferi, de Paște, copiilor pachete cu dulciuri. Iată de la cine le va achiziționa (DOCUMENT)

14 Apr 2024 398

Amenzi în valoare de peste 45.000 de lei aplicate de ANPC pentru pui cu Salmonella. Ce au găsit comisarii la Penny și Metro

01 Apr 2024 657

Orașele cu cel mai bun scor de trai Află unde se află cartierul tău în topul calității vieții în municipiul Constanța (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 6748

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 5369

Constanța Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în pădurea urbană de pe bulevardul Aurel Vlaicu

18 Mar 2024 636

Undă verde de la Mediu Magazinul Metro din Constanța se va extinde

15 Mar 2024 936

O nouă pădure urbană la Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu

14 Mar 2024 779

Ministerul Apărării vrea cimitir militar la Constanța, de 3000 de locuri, între Metro 2 și BCCO! Se caută firmă pentru întocmirea actelor (DOCUMENT)

11 Feb 2024 2230

Date din proiect Magazinul Metro 1 din Constanța se extinde

18 Jan 2024 1898

ANPC Aproape 5.000 de mari magazine controlate în 2023, au fost amendate cu peste 50 milioane lei

28 Dec 2023 853

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3533

Doliu în Baroul Constanța! Un cunoscut avocat s-a stins din viață

18 Oct 2023 8925

București Atenție! Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5 este întreruptă

24 Aug 2023 733

Se extinde magazinul Metro Constanța 1 de pe bulevardul Aurel Vlaicu

29 Jul 2023 3625

PUZ pentru introducerea în intravilan a unui teren situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

05 Jul 2023 1572