Rompetrol Rafinare – investiție de 1 milion USD pentru ecologizare, pe platforma Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a finalizat proiectul de ecologizare a unui sit contaminat istoric cu produse petroliere în limitele legislației de mediu, aflat pe suprafața platformei Petromidia. Investiția companiei în implementarea proiectului de tratare a zonei s-a ridicat la 1 milion USD. 
 
„Ecologizarea zonei Facle-Halde-Șenal, perimetru menționat în Inventarul național de situri contaminate istoric din România reprezintă o reafirmare a angajamentului Grupului Rompetrol privind respectarea legislației de mediu în vigoare, precum și respectarea angajamentelor pentru protejarea perimetrelor utilizate în activitățile platformei Petromidia. Astfel, Rompetrol își îndeplinește responsabiliățile de ordin moral pe care le implica promovarea și protecția sănătății, siguranței angajaților și partenerilor, comunităților situate în vecinătatea locurilor în care își desfășoară activitatea”, a declarat Felicia Andrei, QHSE Group manager, Rompetrol Rafinare.
 
Lucrările de ecologizare au fost realízate de firme specializate în acest domeniu, s-au derulat pe parcursul a 2 ani și au constat în ecologizarea unei suprafețe de 5.000 m2, respectiv tratarea reziduurilor cu conținut de produse petroliere grele, în concentrație sub nivelul pragului de alertă admis, în conformitate cu legislația de mediu.
 
Tehnologia de decontaminare a constat în tratamentul enzimatic al zonei afectate, efectuându-se, în paralel, recuperarea produsului petrolier și pomparea apei curate în stația de epurare proprie. Etapele proiectului au presupus investigațiile inițiale (efectuarea de analize, stabilirea rețetei tratamentului adecvat), execuția propriu-zisă, corecțiile dozajelor de enzime în funcție de diferitele grade de contaminare din teren și refacerea ecologică. După finalizarea ecologizării, perimetrul a fost înierbat, împrejmuit cu pomi și redat utilizării industriale.
Proiectul de remediere a fost realizat cu respectarea prevederilor din Acordul de mediu deținut de Rompetrol Rafinare pentru execuția acestuia, având ca rezultat atingerea țintelor de remediere stabilite de autoritatea competentă pentru protecția mediului.
Grupul Rompetrol este deținut integral de KazMunayGas – compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan - ce își desfășoară activitatea în 12 țări, cu majoritatea activelor și operațiunilor în Franța, România, Spania și Sud-Estul Europei. Grupul este implicat în activități de rafinare, marketing și trading, dar și în operațiuni adiționale – explorare și producție, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Rafinăria Petromidia reprezintă peste 40% din capacitatea de rafinare a României iar randamentele sale operaționale o plasează în topul celor mai performante rafinării din Europa de Sud Est.
 
Departamentul de Comunicare și Relații Publice
Grupul Rompetrol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 817

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 558

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 460

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 687

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1217

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 434

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 998

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1056

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 842

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 374

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 859

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 546

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1211

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 415

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1281