Romtelecom, primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei care a primit certificarea CE 2.0 MEF

Romtelecom este primul operator din regiunea de Sud-Est a Europei și al treilea din Europa care obține certificarea CE 2.0, din partea MEF (Forumul Metro Ethernet) – alianță consacrată din industria globală de telecomunicații. Aceasta certifică abilitatea operatorului de a furniza servicii de ultimă generație între operatori.
 
În urma unei testări amănunțite, realizate de către Iometrix (laboratorul de testare autorizat de MEF), Forumul Metro Ethernet a certificat serviciile Romtelecom Wholesale L2 Connect 2.0 E-Line și L2Connect 2.0 E-Access cu CE 2.0, cea mai valoroasă certificare din industria de telecomunicații. Aceste servicii de ultimă generație oferă soluții care permit standardizarea și eficientizarea proceselor de furnizare, operare și achiziție a serviciilor între operatori.
Evoluția accelerată a cererii clienților de la servicii clasice la servicii de ultimă generație de tip Ethernet, precum și extinderea de la piața locală la cea globală, obligă operatorii de top să furnizeze soluții standardizate caracterizate prin clase de servicii îmbunătățite, un management al serviciilor și interoperabilitatea  acestora.
„De-a lungul ultimilor ani am fost proactivi în dezvoltarea de parteneriate strategice cu cei mai buni operatori și furnizori de servicii wholesale din întreaga lume. Certificarea aduce valoare adăugată serviciilor noastre și facilitează interconectarea cu operatori regionali și globali, consolidând rețeaua noastră la nivel regional. Între timp, ne-am angajat să continuăm investiția noastră în cele mai bune tehnologii de rețea pentru a ne consolida și dezvolta portofoliul de produse, cu scopul de a menține poziția de lider în furnizarea serviciilor”, a declarat Dumitru Vlad, Director Romtelecom Wholesale.
“Suntem încântați că Romtelecom a devenit primul operator din regiunea de Sud-Est căruia i s-a acordat certificarea MEF CE 2.0. Aceasta este o acreditare importantă care a fost adăugată în palmaresul de realizări ale operatorului. Certificarea CE 2.0 va deschide noi piețe pentru acesta. Este o dovadă a angajamentului acestuia față de operatorii de pe acest segment și o recunoaștere a importanței adoptării acestor standarde de către furnizorii de servicii din întreaga lume”, a declarat Eric Puetz, Co-Chair & Director al Comitetului de Certificare MEF.
 
 
Despre Romtelecom
 
Romtelecom Wholesale, Divizia Romtelecom dedicată operatorilor telecom din România și din străinătate, și-a consolidat poziția la nivel internațional prin îmbunătățirea continuă a portfoliului de produse, dezvoltând permanent calitatea soluțiilor și serviciilor oferite. Romtelecom oferă servicii de voce, date, internet și servicii de colocație pentru clienții wholesale din România și partenerii globali, incluzând operatorii din Europa Centrală și de Est (CEE) și din Comunitatea Statelor Independente (CIS). Serviciile de date sunt furnizate la nivel global, prin intermediul tehnologilor de tip Ethernet, în conformitate cu MEF. În 2013, Romtelecom Wholesale a finalizat cea de-a treia rută redundantă către Frankfurt, cu scopul de a facilita transportul regional de date către Europa de Vest, consolidând astfel una dintre cele mai moderne infrastructuri din Europa de Est (depășind 1Tbps). Mai multe detalii sunt disponibile pe www.romtelecom.ro/servicii-operatori.
 
Despre MEF (Formul Metro Ethernet)
 
Forumul Metro Ethernet (MEF) - autoritate recunoscută pe piață pentru operatorii specializati în servicii Ethernet, este o alianță globală din industrie ce cuprinde mai mult de 220 organizații inclusiv furnizori de servicii de telecomunicații, operatori de cablu MSO, producători de echipamente/software de rețea, furnizori de semi-conductoare și organizații specializate în testarea serviciilor. Misiunea MEF este de a accelera adopția de servicii și rețele de tip Ethernet de către operatori la nivel mondial. MEF dezvoltă specificații tehnice și acordurile de implementare ale tehnologiei Ethernet pentru a promova interoperabilitatea și dezvoltarea tehnologiei de tip Ethernet pe plan mondial.
 

 
Echipa Comunicare
20 ianuarie 2013

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 540

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1030

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 498

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 634

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 459

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1641

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575