Solutii de finantare si reducerea costurilor pentru administratia locala

Bucuresti,04.04.2011: Evenimentul „Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale", Editia 2 Muntenia si Dobrogea, organizat de catre agentia BTL Design si trustul de presa Agora Group, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR), Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Comunelor din Romania, a avut loc joi, 31 martie 2011 la Ploiesti.

In calitate de vorbitori oficiali au participat: Doru Maldin - Reprezentant, Asociatia Oraselor din Romania, Cornel Nanu - Vicepresedinte, Asociatia Comunelor din Romania si Minodora Farcas - Consilier, Primaria Ploiesti.

In deschidere, Lavinia Georgescu, Director sucursala CEC Bank Ploiesti, a subliniat importanta accesarii fondurilor europene, aceasta fiind o prioritate nationala. Principalele programe de interes pentru administratiile publice locale sunt PO Regional, Programul National de Dezvoltare Rurala, POS Mediu, PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Petronel Chiriac, Chief Financial Officer Ager Leasing, a prezentat solutiile de finantare oferite pentru investitii in flote auto si autospeciale, producerea energiei electrice si termice, reutilarea spitalelor, IT & C, modernizarea retelei de transport public local. In continuare, Carstea Stelu, Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a prezentat rezultatele programului de dezvoltare rurala dupa 3 ani de la lansare, precizand ca provocarile pentru anul 2011 sunt: „inceperea functionarii Grupurilor de Actiune Locala si selectarea primelor proiecte, lansarea pachetului de agricultura ecologica, in cadrul masurii 214 incepand cu aceasta primavara, lansarea masurilor 322 si 125, componenta de inundatii, lansarea masurii 122 -Imbunatatirea valorii economice a padurii- in toamna acestui an".

Aurelia Simion, Sef Serviciu Reglementari Tehnice, Directia Generala Tehnica in Constructii - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a prezentat facilitati destinate izolarii termice a locuintelor oferite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar Cornel Popescu, Director national vanzari produse termoizolante, ADEPLAST, a vorbit despre materiale de constructii folosite in izolarea termica a locuintelor. „Factorii responsabili de pierderile termice sunt: peretii exteriori, mansarda, podul, terasa, fundatia cladirilor, ferestrele si usile, planseul peste subsol. Pentru a economisi energia este necesara o izolare corecta a cladirii, prin imbunatatirea termoizolarii peretilor exteriori, ferestrelor, acoperisului, subsolului".

Lavinia Georgescu a incheiat sesiunea de prezentari, oferind solutia creditelor pentru reabilitare termica. "Acestea sunt oferite pe o perioada de 60 de luni, acoperind max. 90% din devizul de executare a lucrarilor, dar nu mai mult decat echivalentul in lei, inclusiv TVA a 1.850 EUR/camera de locuit. Printre avantajele reabilitarii termice a cladirilor de locuit se numara: imbunatatirea aspectului urbanistic, crearea de noi locuri de munca in domeniul constructiilor, reducerea cheltuielilor cu combustibilii si a facturii de intretinere si faptul ca nu este necesara alocarea de resurse financiare din partea autoritatilor locale pentru lucrarile de reabilitare".

"Gasirea surselor de finantare si reducerea costurilor sunt prioritatile de azi ale administratiei publice locale. La Ploiesti am prezentat solutii de finantare bancara si de leasingimpreuna cu o solutie de reducere a consumului de energie prin termoizolarea locuintelor care vin in ajutorul administratiei publice locale si al cetatenilor", a declarat Ion Radu, Manager BTL Design.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Telegraful de Prahova, Stiriprahova.ro, PrahovaBusiness, Incomod,, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte straina si este prezent in piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group deţine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuţie de carte straina Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro .

Despre BTL Design

BTL Design este lider in organizarea de programe de evenimente destinate mediului de afaceri road-show pe teritoriul Romaniei. In portofoliul nostru se regasesc mai multe programe de evenimente derulate din 2005: Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, EUSol -Solutii europene pentru afaceri, Parteneriatul Public - Privat, instrument de lucru strategic pentru administratia publica locala, Modernizarea si Eficientizarea Administraţiei Publice Locale din Romania, Soluţii pentru administratiile locale in contextul crizei economice, Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale. Firme de renume din domeniul serviciilor financiare, telecom, IT&C, consultanta au ales sa-si promoveze solutiile in cadrul evenimentelor organizate de catre noi. Detalii pe www.btldesign.ro

Misiunea BTL Design este sa construiasca o interfata eficienta de comunicare intre furnizorii de solutii pentru mediului de afaceri si potentiali beneficiari ale acestora.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 562

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 779

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 828

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 567

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 734

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 633

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 813

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1474

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 687

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1088