Voluntariat al angajaților KMG International 2200 de copaci plantați în județul Constanța

150 de angajați ai KMG International, din sediul din București, dar și de pe platforma Petromidia, au derulat astăzi o acțiune de plantare a 2200 de copaci din speciile salcie și sălcioară, în comuna Corbu, jud. Constanța.

“Este responsabilitatea companiei şi a angajaţilor de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare o cultură a protecției mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Scopul nostru este de a ne desfășura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde și de a ne aduce în mod constant contribuția la conservarea mediului și dezvoltarea comunităților locale prin acțiuni responsabile" – a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.
La activitatea de voluntariat au participat atât angajați, cât și membri din comunitate, autorități locale, jurnaliști. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritățile de mediu, în funcție de caracteristicile solului și clima Dobrogei.

Plantarea de copaci este doar una dintre inițiativele dezvoltate de KMG International în Constanța, fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup și comunitățile locale. Printre proiectele realizate amintim: înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, reabilitarea și dotarea cabinetului stomatologic care deservește unităţile şcolare din oraşul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar și multiple acțiuni de ecologizare a unor zone degradate.

În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind și unicul producător de polimeri din țară.
 
Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 574

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 588

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 635

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 803

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 873

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 887

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1112

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 982

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 924

Firme Constanța O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL

07 Aug 2023 1191

Midia Green Energy SA are un nou Consiliu de Administraţie!

21 Jun 2023 1486

S-a aprobat remuneraţia lunară pentru fiecare membru al Comitetului de Audit al Rompetrol Rafinare SA!

16 Jun 2023 1311

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis

13 Jun 2023 1821

Rompetrol Rafinare SA, la judecată cu Agenția pentru Protecţia Mediului Prahova

05 Jun 2023 1089

Comunicat de presă Rompetrol Rafinare - 06.02.2023

06 Feb 2023 848