Comunicat de presa - DIICOT 2 5 februarie 2016

 La data de 04.02.2016, procurorii DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpatului Cercel Cosmin în vârstă de 34 ani, pentru săvârșirea a două infracţiuni de trafic de minori  şi trei infracţiuni de proxenetism.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că:
    - în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 a recrutat, transportat, adăpostit şi primit două victime minore  în vârstă de 14 ani şi respectiv în vârstă de 14 ani şi 2 luni pe care, prin inducere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în locaţii de pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, publicând, în vederea atragerii clienţilor, anunţuri pe diferite unor site-uri de escorte.
    - în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016 a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către trei persoane vătămate dintre care una minoră obţinând importante foloase materiale.

    La data de 05.02.2016, inculpatul va fi prezentat la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.
    Menţionăm că la data de 25.01.2016 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata  Dumitrașcu Emanuela în vârstă de 21 de ani, precum şi reţinerea acesteia pentru o durată de 24 de ore pentru comiterea aceloraşi infracţiuni comise împreună cu inculpatul Cercel Cosmin.

    Prin încheierea de ședință din data de 25.01.2016 dispusă de Tribunalul Galați în dosarul nr.297/121/2016 s-a admis propunerea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei Dumitraşcu Emanuela zisă „Ema” pentru o perioadă de 30 zile.
    Activităţile de urmărire penală au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

    Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea și aI Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.