Comunicat de presa perchezitii DGA - Bucuresti - documente medicale false

Biroul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ) efectuează în cursul zilei de astăzi, 27 octombrie a.c., 13 percheziţii, dintre care 3 la sediile unor instituţii publice şi 10 domiciliare, într-o cauză care priveşte săvârşirea unor infracţiuni de corupţie referitor la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals (diagnostice medicale nereale) care au servit la întocmirea de dosare de pensionare. Tot astăzi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie vor pune în executare un număr de 50 mandate de aducere pentru audieri.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).
În fapt, beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecţiuni medicale sau afecţiunile erau mult mai uşoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracţională a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 persoane, ce domiciliază pe raza mai multor judeţe.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.