Familia Belier din 26 iunie la Cinema City și Cityplex

Constanța, 22 iunie 2015 – Louane Emera este cea care joaca rolul Paulei Belier, personajul principal din comedia Familia Belier ce vine din 26 iunie în premieră la Cinema City din incinta Maritimo Shopping Center și Cityplex Tomis Mall.
 
Pelicula în regia lui Eric Lartigau a avut un succes extraordinar în Franța, unde a înregistrat o cifră record de peste 7 milioane de spectatori.   
Filmul este distribuit în România de Independența Film.
 
Înainte de întâlnirea cu regizorul Eric Lartigau, Louane Emera nu și-a imaginat că într-o zi va juca într-un film. Este cântăreață, vine din zona muzicală și nu i-a trecut prin minte că peste noapte va juca rolul principal într-o comedie de succes.
A fost remarcată de Eric Lartigau în timp ce participa la emisiunea The Voice (Vocea Franței). A urmat o întâlnire între cei doi și rezultatul a venit de la sine. Mai întâi a fost prezentă la un casting doar pentru ea, apoi au urmat altele, împreună cu ceilalți actori.
Îmi amintesc că eram foarte emoționată, la 16 ani să dau un casting pentru un film, părea nebunie curată. Nu ți se întâmplă în fiecare zi să ai asemenea ocazie. Dar lucrurile s-au petrecut cu un firesc extraordinar și m-am trezit că sunt parte din poveste”, declară Louane Emera despre ce a simțit când  i s-a propus roulul.
În Familia Belier, toți sunt surdo-muți în afară de Paula (Louane Emera), care are 16 ani. Ea reprezintă legătura familiei cu lumea. Într-o zi, la sugestia profesorului de muzică (Eric Elmosnino), entuziasmat de calitățile vocale ale Paulei, ea începe să se pregătească pentru a participa la un concurs organizat de Radio France, însă familia ei nu este chiar încântată de această idee. Aflată între famile și îndeplinirea unui vis, Paula trebuie să ia o decizie. Și indiferent care va fi aceasta, viața ei nu va mai fi niciodată la fel.
Familia Belier este o comedie emoționantă despre viaţa de familie, prietenie, curaj şi maturizare, toate împletite cu comicul de situaţie şi de “limbaj”.
Dacă Paula Belier ar exista în realitate, mi-aș dori să fim cele mai bune prietene. ”, a adăugat Louane.
„Aveam nevoie de cineva care are emoție în voce și putea transmite asta în direct, pe platoul de filmare. Îmi doream să filmez tot corpul care cânta. Emoția se simte și în piele, cântecul devine parte din corp. Un prieten mi-a recomandat să văd o emisiune TV: Vocea Franței și așa am descoperit-o pe Louane. Fragilitatea ei este cea care m-a cucerit iremediabil. Are o grație, o maturitate a vocii de care nici măcar nu este conștientă. Sper să-și păstreze această prospețime cât mai mult timp. Are acea eleganță incredibilă.“, a declarat Eric Lartigau, regizorul filmului.
Din distribuție mai fac parte: Karin Viard (Skylab, Time Out), François Damiens (Delicacy), Eric Elmosnino (Gainsborou: A Heroic Life, Skylab), Luca Gelberg, Ilian Bergala.
Timp de 6 luni de zile, câte 4 ore pe zi, actorii au lucrat cu consultanți specializați, au învățat limbajul semnelor și s-au familiarizat cu tot ce înseamnă această lume.
„Este o adevărată aventură pentru un actor să înlocuiască cu gesturi lucrurile pe care le putea transmite prin voce“, spune Lartigau.
Eric Lartigau este cunoscut publicului din România pentru regia unuia dintre schetchurile din Les infidels/Fustangii(2012) cu Jean Dujardin în rolul principal, distribuit în cinematografe tot de Independența Film.

 
Filmul Familia Belier a avut 6 nominalizari la Premiile Cezar 2015 (Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță debutantă, Cel mai bun actor în rol secundar), iar Louane Emera a câștigat Premiul Cezar pentru Cea mai bună actriță debutantă.
 

Filmul Familia Belier va rula în prima săptămână în 26 de săli, din 12 orașe, la Constanța fiind programat la Cinema City și Cityplex.   
 
Parteneri: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Delaco, GoPrint, OOPS Media, La un ceai, Filmsi, Cărturești, Cooperativa Urbană, Kamikaze, Observatorul Cultural, Gazeta Sporturilor, Zile și Nopți, Ziare.com, Vice, Veioza Arte, Cinema Rx, Metropotam, Ginger Group, Studenție.ro, Decât o Revistă, Liternet, 220.ro, Feeder, Orașul Meu, Hot News, TV Blog, Music Channel, Urban.ro, TVR 2, Cinemagia, Radio France Internațional.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La cinema Cityplex - Tomis Mall Va fi proiectat filmul „Familia Belier”, mare hit în Franţa

25 Jun 2015 2256

DIN 26 IUNIE LA CINEMA CITY ȘI CITYPLEX

23 Jun 2015 1598