Patru dj români experimentează pe muzica lui Dvořák îN KONZERTHAUS BERLIN

Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Institutul Ceh prezintă evenimentul „Dvořák Remastered. Remixes of Antonín Dvořák's music”, program realizat de artiştii români Cristian şi Gabriela Fierbinţeanu, Cătălin Matei şi Gili Mocanu. Această manifestare face parte dintr-un eveniment mai amplu intitulat „Dvořák Marathon“, dedicat compozitorului ceh Antonín Dvořák. De-a lungul zilei de 28 septembrie, în cele şapte săli din Konzerthaus Berlin, se va putea asculta fără întrerupere muzica compozitorului ceh. Spectatorii vor avea ocazia să audieze concerte, simfonii, muzică de cameră şi multe alte rarităţi muzicale, precum şi diverse adaptări inedite bazate pe muzica lui Dvořák. Show-ul susţinut de cei patru artişti români cuprinde interpretări electronice (Live-Act şi DJ-set-uri) pe baza unor fragmente din opera lui Dvořák. Grupul celor patru a participat şi a fost premiat în anul 2011 la concursul „Dvořák Remastered“ organizat de Centrul Ceh Bucureşti cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la naşterea compozitorului.
 
Un loc de mare prestigiu şi tradiţie, Konzerthaus Berlin cuprinde şapte săli de spectacole, situate în Piaţa Jandarmilor, una dintre cele mai impresionante atracţii istorice berlineze. Sala Werner-Otto, în care va avea loc spectacolul de muzică electronică este una dintre cele mai noi săli din Konzerthaus, construită în 2004 de arhitectul Peter Kulka. Este proiectată într-un stil foarte modern, are o acustică deosebită şi absoarbe un public de până la 400 de persoane.
 
Cristian Fierbinţeanu (computer, bass, voce) şi Gabriela Fierbinţeanu (voce)  formează un duo digital de muzică pop, electronică, psychedelic, noise, ambient şi sound collage, care activează în Bucureşti. Duo-ul Fierbinţeanu a lansat un CD maxi-single „Love Goes Round In Circles”, precum şi un dublu disc „The Beauty Of Music”.
 
Cunoscut în primul rând ca artist plastic, Gili Mocanu este activ şi în domeniul muzical. Împreună cu Elena Albu, Gili Mocanu a realizat în 2007 proiectul experimental, sau „convenţional-experimental“, cum preferă să îl numească artistul, intitulat „Somnoroase Păsărele“.
 
Cătălin Matei, este cunoscut mai ales ca Sillyconductor sau Rochite.Cătălin Matei este Sound Designer, Field Recorder şi un experimentalist plin de idei interesante. Sillyconductor a realizat numeroase proiecte inedite: soundtrack-uri pentru filme mute şi animaţii, sound design pentru instalaţii şi prezentări de modă, si a inventat un instrument muzical pe care el însuşi l-a denumit Shuffler.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3447

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 545

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 939

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2552

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3525

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 403

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1042

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 946

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 630

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3300

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1125

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 814

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 778

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1568

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1183