Regata Petrom Bricul Mircea şi-a desemnatcâştigătorii

În perioada 14-17 august 2014, 27 de yachturi au luat startul în a patra etapă a Samsung Romania Cup, cea mai amplă competiţie de yachting din România. Velierele au defilat alături de nava şcoală Bricul Mircea, oferind publicului larg un spectacol inedit pe mare.
Bucureşti: 21 august 2014 - Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din România, împreuna cu Life Harbour Limanu, singura marină privată din România care oferă servicii integrate- vânzareşiînchiriere de ambarcaţiuni, cheiaj, serviciihoteliereşi restaurant, cursuri de navigaţie, au anunţat rezultatelecelei de-a patra etape a Samsung Romania Cup, competiţie cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federaţiei Române de Yachting, la secţiunea offshore.

Regata a debutat pe 15 august, de Ziua Marinei, cu parada  pe apă a velierelor ce au gravitat în jurul Bricului Mircea. După paradă, ambarcaţiunile au participat la două curse inshore în raza portului Tomis.

Sâmbătă, 16 august, velierele au luat startul în regata offshore Tomis-Costineşti-Mangalia. Participanţii au avut parte de furtună de 35 noduri şi au reuşit să termine cu toţii cursa în siguranţă. Ziua s-a încheiat cu concertul celor de la Les Elephants Bizarres şi petrecere în marina LifeHarbour Limanu.

Pe toată durata zilei de duminică, s-au derulat curse inshore, înrazaportuluiMangaliaiarcompetiţia a fostfoartestrânsăpânăînultimul moment.

“ Dinpostura de organizator, mă bucur că reuşim să avem continuitate şi să adunăm la start un număr atât de mare de ambarcaţiuni. Cele mai importante entităţi din yachtingul românesc Black Sea Sailing Association- Marina Eforie, Yacht Club Regal Român şi marina LifeHarbour Limanu, sub umbrela Federaţiei Române de Yachting, demonstrează încă o dată că se poate face performanţă în acest sport şi participanţii au la dispoziţie toate condiţiile pentru a se bucura de o competiţie adevărată, în care funcţionează regulile de fair play şi sunt respectate toate cerinţele valabile la regatele profesioniste internaţionale” a declarat Sergiu Timofei, preşedinte Yacht Club Regal Român.


REZULTATE:
La clasaRacerpodiumul a fostocupat de următoareleambarcaţiuni:

Locul I: Farfallina – skipper Mihai Făgărăşan

Locul II: Incognito – skipper Bogdan Ion
Locul III: Life – skipper Sorin Iorga


La clasaCruiserordinea a fosturmătoarea:

Locul I: Tradeville – skipper Valentin Oeru
Locul II: Bonvi – skipper SofianLupaşcu
Locul III: Tortuga – skipper Tudor Alexandru

Această regată, desfăşurată sub sistem de rating ORC s-a bucurat de prezenţa judecătorului internaţional Piero Ochetto, Italia. Ofiţer principal de cursă a fostCristian Tabacu, care de-a lungulcarierei sportive a obținuttreititluri de campionnațional la clasele Optimist, Cadet și Finn și a reprezentatRomânia la maimulteconcursuriinternaționale. Înultimiiani s-aimplicatactivînconducereașiorganizareacompetițiilor interne șiinternaționaleorganizate de cluburiși de FederațiaRomana de Yachting.
RegataPetromBricul Mirceaesteunadintrecele 5 regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiţieorganizatăînparteneriat de cătrecelemaiimportanteentităţi din yachtingulromânesc: Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal RomânşiLifeHarbour Marina. Aceastăcompetiţieesteorganizată sub umbrelaFederaţieiRomâne de Yachting.
Despre Life Harbour:
LifeHarbourLimanuestesinguramarinăprivată din Romania care oferăservicii integrate: vânzareşiînchiriere de ambarcaţiuni ale celormaimariproducatorimondiali, serviciiportuareşi de cheiaj, serviciihoteliereşi restaurant, cursuri de navigaţieîncadrulRomanian Yachting School – unicaşcoală de yachting din România cu apartenenţă la o instituţie de învăţământ cu vastăexperienţăîndomeniul naval, „ColegiulNautic Roman’’.

Totodată, LifeHarbourestebaza de plecareşidesfăşurare a unoradintrecelemaicunoscuteregatedesfăşurate la malulMăriiNegre.

Despre Yacht Club Regal Roman

Clubul işi propune revigorarea tradiţiilor marinăreşti şi dezvoltarea yachtingului de agrement şi sportiv, precum şi apărarea drepturilor şi intereselor posesorilor de yachturi.

Prinorganizarea de expeditii, croaziere, regate offshore sicompetiţii, Yacht Club Regal Românîncearcăsă fie câtmaiaproape de membriisăişi de societate, contribuind la dezvoltareaactivităţilornautice, înscopsportivşirecreativ. Prinactivitatea la nivel de copii, prinCampioniiNaţionalipe care îiformează la aproapetoateclasele, darşiprinprogramele de protejare a mediuluisauconstrucţie a logisticiiînnavigatie, YCRR este un model de urmat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Catolicii din România sărbătoresc azi Floriile. Tradiții și obiceiuri

24 Mar 2024 622

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1453

Superstiții legate de ziua Sfinților Mucenici. Ce spun tradițiile populare despre vreme

09 Mar 2024 695

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 652

Valentine’s Day 2024. Tradiții de Ziua Îndrăgostiților și legenda Sfântului Valentin

14 Feb 2024 791

Tradiţii pentru sănătate şi spor la Întâmpinarea Domnului, cumpăna dintre anotimpul rece şi cel cald

02 Feb 2024 713

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Ioan Botezătorul! Cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului

06 Jan 2024 1084

Boboteaza. Tradiții, obiceiuri, superstiții. Ce nu ai voie să faci în această zi

06 Jan 2024 2850

Tradiții pentru spor și sănătate în Ajunul Bobotezei! De ce își pun fetele busuioc sub pernă

05 Jan 2024 868

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 888

Tradiții și superstiții de Revelion. De ce se luminează cerul de artificii

29 Dec 2023 1191

De ce este bine să mâncăm struguri în noaptea de Revelion

29 Dec 2023 3531

Tradiţii și superstiții de Sfântul Ștefan. Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine

27 Dec 2023 892

Altfel de amenzi în județul Gorj. Colindători îmbrăcați în polițiști opresc șoferii pe dreapta (VIDEO)

26 Dec 2023 898

Tradiţii pentru spor şi sănătate în ziua de Crăciun. Copiii născuţi de Crăciun sau de Anul Nou sunt norocoşi

25 Dec 2023 1222