Succes pentru primul film în aromână - aproape 10.000 de vizualizări ale trailerului, în câteva zile

Primul lungmetraj în aromână, probabil cel mai așteptat film al anului, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (”Nu hiu faimos ama hiu armân”), va ajunge în cinematografe în această toamnă. După doi ani de la începerea filmărilor, regizorul Toma Enache a anunțat că filmările și postproducția sunt gata. Până la premieră, în urmă cu câteva zile a fost prezentat afișul filmului, dar și trailerul, pe rețelele de socializare. Pagina de Facebook  a filmului https://www.facebook.com/pages/Im-not-famous-but-Im-Aromanian/249674558391408 a avut peste 30.000 de vizualizări în ultima săptămână și aproape 10.000 de vizualizări ale trailerului pe Youtube, din 45 de țări, (http://www.youtube.com/watch?v=z7hTDmzfjEo), dovadă a interesului extrem de mare manifestat față de acest film.

”Sper din tot sufletul că publicul să vină în număr mare la acesta premieră, unică în istoria cinematografiei. Un film artistic vorbit în aromână, o limbă veche de peste 2000 de ani. Filmul este subtitrat în limba română şi are la baza o poveste de dragoste între regizorul Toni Caramuşat şi o faţă misterioasă, numită Armânamea. Vorbim despre o drama romantică”, a declarat regizorul, Toma Enache. Acesta fost ajutat de o echipă entuziastă de specialiști și actori. ”Aş aminti imaginea deosebită, realizată de Alexander Sachs(Germania), coloana sonoră inspirată, semnată de Marius Leftarache (cu inserţii muzicale din melodiile celor mai importanţi compozitori şi cântăreţi aromâni), grafică excelenţă semnată de Călin Bogdacenco, montajul Ruxandrei Mihai, interpretarea actorilor din rolurile principale Lică Gherghilescu-Tanaşoca, Linda Croitoru, Teodora Calagiu-Garofil, Rudy Rosenfeld. Nu în ultimul rând aş aminti prospeţimea şi talentul tuturor tinerilor prezenţi în diferite momente, în cele peste 45 de locaţii ale filmului! Cred că după vizionarea trailerului sunt suficiente motive pentru a merge la acest film a cărui idee a adunat în preajma să zeci de sponsori, sute de donatori şi mii de aromâni!”, a mai spus Toma Enache.
 
Povestea filmului a început cu mai mulți ani în urmă, când Toma Enache s-a hotărât să realizeze primul lungmetraj în aromână. Filmările au început în 2011, în stațiunea Mamaia. A urmat o perioadă dificilă, în care principala problemă a fost strângerea de fonduri. S-a filmat în România, dar și în Los Angeles, pe Walk of Fame şi la Kodak Theatre, în Macedonia, Grecia, Albania şi România, în Constanţa, Bucureşti şi Peştera Ponicova. Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin al lui Toni Caramusat, de Toma Enache. Din distribuție fac parte: Lică Gherghilescu Tanasoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Șapera, Mara Panaitescu, Alina Mantu, Ana Donosa, Anca Manolescu, Take Florescu, Cristina Cabel,Sorin Saguna,Geo Dnescu. Circa 80% dintre cei implicaţi au descendenţă aromână. Chiar dacă nu știau să vorbească în aromână, toți actorii și-au învățat rolurile profesionist.  Filmul va rula în toate ţările balcanice în care locuiesc aromâni.
 
Filmul spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlnește  cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ? Mesajul filmului: Adevarul unește oameni și destine, indiferent de împrejurări și timp.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Muzeului de Artă. Un autoturism, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1742

Horoscop pentru marți, 19 martie 2024. O zi minunată pentru a stabili călătorii profesionale pentru unii nativi

19 Mar 2024 603

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3853

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1492

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1732

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1389

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 470

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 882

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1104

Horoscop pentru luni, 11 martie 2024. Dorința de comunicare este mare pentru una dintre zodii

11 Mar 2024 586

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 625

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier în Medgidia! Două autoturisme implicate

01 Mar 2024 884

UPDATE Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. O persoană, rănită

29 Feb 2024 741

Știri Constanța Accident rutier în zona la Hanul Piraților!

29 Feb 2024 849