Carnete de marinar false descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Carnete de marinar false descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Insulele Comore, care a prezentat la controlul de frontieră două carnete de marinar false.
 
În data de 06.05.2015, în jurul orei 05.30, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Insulele Comore, sosită din direcţia Rusia, au fost descoperite două carnete de marinar care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
Primul carnet de marinar fals, identificat de poliţiştii de frontieră, avea însemnele statului Tanzania şi era completat cu datele şi fotografia cetăţeanul sirian J.W., în vârstă de 27 ani, membru de echipaj.
În urma verificărilor suplimentare, asupra aceluiaşi cetăţean sirian a mai fost descoperit un carnet de marinar ce prezenta indicii de falsificare, acesta având însemnele statului Siria.
Marinarul în cauză a declarat poliţiştilor de frontieră că şi-a procurat carnetul cu însemnele statului tanzanian din Albania, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 400 USD, fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat.
În privinţa celui de-al doilea carnet de marinar există suspiciunea că titularul a modificat în mod intenţionat datele privind valabilitatea acestuia.
Ambele carnete de marinar au fost ridicate în vederea expertizării de către specialiştii Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele cetăşeanului sirian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi  „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1 şi 323 din Codul Penal cu aplicarea art. 38, alin. 1 Cod Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 

Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.