După ce s-a luptat cu insolvenţa, Mediapress Investment, firma lui Strutinsky din ţinutul Olguţei, „răpusă“ de faliment

 

Începând cu anul 2014, mai multe firme controlate de omul de afaceri Sorin Strutinsky au intrat în insolvenţă în mod neaşteptat. Cea mai recentă insolvenţă din categoria celor cu „răsunet“ este a firmei Soti Cable Neptun SRL, firma-fanion a afaceristului care a câştigat de-a lungul vremii o mulţime de contracte pe bani publici şi pe care funcţionează Neptun TV.
 
În urmă cu un an, şi-a declarat insolvabilitatea şi SC Mediapress Investment SRL, firma care fusese principalul distribuitor de ziare din Craiova. Lovitura a venit după ce, cu un an înaintea acestui moment, consilierii locali ai municipiului Craiova au votat rezilierea contractelor cu Mediapress Investment, care aveau ca obiect exploatarea în comun a unei reţele de distribuţie a presei în oraşul condus de primarul Lia Olguţa Vasilescu. De curând însă, firma a intrat în faliment. La termenul din 30.03.2016, lichidatorul judiciar ACM Corporate IPURL a solicitat  trecerea la procedura falimentului debitoarei SC Mediapress Investment SRL. Constatând că, deşi debitorul  şi-a declarat intenţia de reorganizare, a propus  plan de reorganizare, planul nu a fost acceptat  şi confirmat de către creditori, astfel, instanţa din Dolj a dispus dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare. Totodată, s-a fixat termenul-limită pentru depunerea creanţelor născute în cursul procedurii la 9.05.2016, cel pentru verificarea creanţelor  născute în cursul procedurii, întocmirea şi  publicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 1.06.2016, iar cel pentru soluţionarea  contestaţiilor, la 29.06.2016. De asemenea, s-au dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.
 
Mai târziu, la 30 martie, instanţa decide să repună în termen şi să accepte înscrierea creanţei creditoarei Burda România SRL în  tabelul  creanţelor, având creanţe de peste 300.000 de lei.


 
Cine este însă firma Mediapress Investment SRL? Pe data de 16 ianuarie 2015, cu câteva săptămâni înainte ca firma să-şi declare insolvabilitatea, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţilor (AGA). Întrunirea deţinătorilor de părţi sociale s-a petrecut cu trei săptămâni înainte ca Sorin Strutinsky să fie reţinut de DNA. În cadrul AGA al SC Mediapress Investment SRL, s-au decis mai multe schimbări de trupe în privinţa deţinătorilor de capital. Astfel, constănţeanca Rodica Antoniu şi-a cesionat cele 12.480 de părţi sociale, adică cele 39 de procente, către asociatul Paul Marius Vîjloi. De asemenea, asociatul persoană juridică ABC Press SRL şi-a cesionat cele 320 de părţi sociale (10%) către acelaşi asociat persoană fizică Paul Marius Vîjloi. Astfel, cei doi asociaţi - ABC Press SRL şi Rodica Antoniu - au ieşit complet din firmă înainte ca aceasta să deschidă procedura de insolvenţă în instanţă.
 
Aşadar, după cesionarea tuturor acestor părţi sociale către Vîjloi, tabloul asociaţilor din SC Mediapress Investment era următorul: Sorin Gabriel Strutinsky deţine 45% dintre participările în firmă, Paul Marius Vîjloi ajunge asociat majoritar, cu 53% dintre participările la profit şi la pierderi, iar societăţile cu răspundere limitată Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie şi SC Mira Press rămân cu câte 1% în firmă.
 
În prezent, potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, firma este deţinută de: Apex Editare Difuzare Tipărire Import Export Consignaţie SRL (1%), Mira Pres SRL (1%), Gabriel Sorin Strutinsky (45%) şi Paul Marius Vîjloi (53%), având ca lichidator judiciar pe ACM Corporate IPURL, care asigură conducerea integrală. Obiectul de activitate al firmei, care funcţionează din 1997, este „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“.
 

Paul Marius Vîjloi, partenerul de afaceri al lui Sorin Strutinsky, a fost căsătorit până în 2010 cu magistratul Daniela Vîjloi, judecător la Curtea de Apel Craiova. Cei doi au divorţat în 2010. Coincidenţa de nume nu poate fi întâmplătoare, mai ales că, potrivit vrajitorul.eu, Daniela Vîjloi şi Leonardo Marius Vîjloi locuiesc în Craiova pe aceeaşi stradă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Strutinsky dator la… Strutinsky Conpress Group, la prima adunare. Tutun şi Ziare şi Efimeris Services, principalii creditori

04 Sep 2015 4310

Executată silit Conpress Group SRL, firma veterană a tandemului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, a intrat oficial în insolvenţă

25 Jul 2015 3592

Imperiul afacerilor lui Strutinsky, tot mai instabil Oamenii din preajma „scutierului“ pleacă din insolvabila Mediapress Investment

01 May 2015 2495

Afacerile lui Strutinsky cad ca piesele de domino După Tutun şi Ziare şi ABC Press, Mediapress Investment SRL a intrat în insolvenţă

07 Apr 2015 5611