16 noiembrie – Ziua internațională a Toleranței la Colegiul Comercial ”Carol I”

80 de elevi și 10 profesori alături de grupul de voluntari  ai  Colegiului  Comercial ”Carol I”  au finalizat    concursul   ”Împreună, dar  diferiți”  dedicat  Zilei Internaționale a Toleranței .
Psihologul Mia Pop și  profesor Mihaela Postelnicu împreună cu un grup de voluntari ( membri ai echipei de voluntari ai liceului), au organizat  un concurs de desene și postere  ce au avut ca temă toleranța.
 Elevii, împărțiți în 15 echipe din clase diferite și-au manifestat creativitatea,  dorința de exprimare precum și asertivitatea,  realizănd afișe și desene care vor fi expuse  pe holurile liceului.  După ce au fost jurizate de membrii juriului ele vor putea fi apreciate de toți elevii liceului și de  ceilalți profesori  iar  profesorii diriginți vor  organiza dezbateri pe acceași  temă.  
Mediul în care creştem ne influenţează comportamentul.Oriunde trăim, suntem supuşi unei presiuni sociale şi culturale care ne determină să citim despre violenţă, să urmărim scene violente, să auzim constant despre faptele violente sublinia prezentarea multimedia de la începutul activiății.
Pentru elevii de la Carol, participanți la concurs  fost o altfel de  zi presărată de emoții și efervescență , îndulcită de patiseria Ada Kaleh.  Chiar dacă  tema toleranței reprezintă o provocare la vigilență și responsabilitate, activitățile  care stimulează spiritul de echipă,creativitatea, spiritul critic  pot reprezenta o alternativă viabilă pentru combaterea agresivității.
Prof. Mihaela Postelnicu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

16 noiembrie - Ziua Internațională a Toleranței

16 Nov 2020 2747

Editorial Armonia din mijlocul diferențelor

16 Nov 2020 3979

Ziua Internațională a Toleranței, marcată la Liceul Tehnologic Poarta Albă, județul Constanța (galerie foto)

16 Nov 2018 1755

Astăzi este Ziua internațională a toleranței

16 Nov 2017 2089

Ziua Internațională a Toleranței. Acțiuni în instituții de învățământ din Constanța și județ. Ce este Ziua Toleranței

17 Nov 2016 13631

Ziua internațională a Toleranței serbată de Colegiul Comercial „Carol I”

17 Nov 2015 2308

Ştiaţi că...? Ziua Internațională a Toleranței este marcată pe 16 noiembrie

16 Nov 2015 2830

Ştiaţi că...? Pe 16 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a...

16 Nov 2014 6309