Comunicat ANMB 20 Octombrie 2015

Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de marină”
 
Miercuri, 21.10.2015, începând cu ora 16.00, va avea loc Conferinţa de închidere a proiectului POSDRU, eveniment ce se  va desfăşura la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” în Aula „Viceamiral Ion Coandă”.
În perioada mai 2014-octombrie 2015 Academia Navală “Mircea cel Bătrân” alături de S.C. Development Projects and Strategies S.R.L. şi de beneficiarul proiectului care este Asociaţia Noul Val (O.N.G.) Constanţa au implementat proiectul POSDRU „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de marină”.

Activităţile creatoare de valoare adăugată la nivelul proiectului sunt reliefate de activităţile de dezvoltare, implementare şi evaluare a serviciilor de consiliere şi orientare profesională şi organizarea şi implementarea stagiilor de practică la organizaţii din industria navală de către studenţii din Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Serviciile de orientare şi consiliere în sprijinul tranziţiei de la şcoală la viaţa activă s-au adresat unui grup ţintă de 389 studenţi din cadrul Academiei Navale prin organizarea de şedinţe de consiliere individuala şi de grup, care au avut ca obiectiv familiarizarea studenţilor cu cerinţele pieţei muncii şi facilitarea accesului acestora la primul lor loc de muncă.

Îmbunătăţirea gradului de adaptabilitate a studenţilor Academiei Navale la cerinţele specifice primului loc de muncă s-a realizat prin antrenarea unui număr de 270 studenţi în stagii de practică la 10 companii din industria navală (SC Umex SA, SC Chimpex SA, CN Administraţia Porturilor Maritime, Administraţia Canalelor Navigabile, Centrul de Mentananţă Tehnică Navală, Marine & Offshore Consultants, SC Şantierul Naval Constanţa SA, SC Constanta South Container Terminal SRL, SC Minmetal SA, SC United Shipping Agency SRL) cu care Academia Navală a încheiat convenţii de practică.

Astfel, studenţii care au participat la stagiile de practică vor fi mai adaptabili în raport cu cerinţele pieţei muncii, prin dobândirea de noi cunoştinţe şi abilităţi solicitate de potenţialii angajatori din industria navală.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.