Idei novatoare prin proiectele ,,Cetățeanul democrat”

Miercuri, 23 aprilie 2015, la Liceul Teoretic Murfatlar, cu prilejul ,,Zilei internaționale a cărții și a drepturilor de autor” s-a derulat activitatea de lansare a proiectelor: ,,Cetățeanul democrat”. Astfel, un grup de elevi din clasa a VIII-a B – ,,consilieri locali” în devenire, coordonați de doamna profesoară de fizică, Nicărel Anca-Lăcrămioara, a elaborat o propunere de hotărâre a Consiliului Local Murfatlar pentru amenajarea unei piste de biciclete. Echipa de elevi din clasa a XII-a A – tot viitori ,,consilieri locali”, coordonați de doamna profesoara de chimie, Druncea Lăcrămioara-Liliana, s-a gândit că este necesar și a elaborat alte propuneri de hotărâri a Consiliului Local pentru angajarea unor muncitori calificați sau a unei firme specializate în amenajări ale spațiilor publice cum sunt cabinele din stațiile de autobuz - ,,Renovări de primăvară”.
Elevii speră ca ideile lor să aibă ecoul cuvenit pentru viitorul orașului în care trăiesc. Domnul director al unității de învățământ, profesor Cernăianu Sorin, doamna director adjunct, profesor Crangă Cleopatra, doamna educatoare Nistor Cristina – reprezentant al Consiliului de Administrație a liceului, doamna învățătoare Turică Despina – reprezentant al Consiliului Local Murfatlar și doamna Ciubuc Iuliana – invitat special – reprezentant al Primăriei Murfatlar au apreciat și au încurajat inițiativa și entuziasmul elevilor implicați.
Aceste proiectele au fost derulate în urma participării doamnelor profesoare coordonatoare la cursul de formare ,,Project Citizen” de la CCD Constanța, avându-i ca formatori pe: domnul profesor universitar dr. Cojoc Marian, doamna profesoară Burada Anamaria și doamna profesoară Popescu Lavinia.
 
 
Director,                                                                                   Consilier de imagine,
   Prof. Sorin-Dumitru Cernăianu                                                        Prof. Ivanov Nicoleta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.