Crama ceptura îşi extinde domeniul cu 180 de ha în zona dealu mare

Bucureşti, 15 Aprilie. Crama Ceptura, una dintre cele mai de succes companii de pe piaţa românească de vinuri, îşi extinde suprafaţa de producţie cu 180 de hectare de podgorie în zona Dealu Mare, anticipând o creştere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an. Din cele 180 de hectare de vie, specialiştii Cramei intenţionează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioara, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze şi roşii, şi Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling şi Sauvignon Blanc pentru cele albe. 
Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operaţiunile de producţie, cât şi de management, şi va asigura expertiza necesară realizării unor vinuri premium. Experţii Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol şi tehnologic si maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operaţiunile de îmbuteliere şi distribuţie.
„Crama Ceptura deţine cele mai moderne platforme pentru producerea vinului şi echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generaţie. Secţia de vinificare primară asigură prelucrearea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de  aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea şi una dintre cele mai bune vii din ţară. Podgoriile din Valea Călugărească au un potenţial unic de vinificaţie: un microclimat ideal, la o altidudine superioară şi cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roşii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă, iar noi, specialiştii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potenţial”, declară Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura.
La conceperea şi producerea noilor soiuri de vin create în zona Dealu Mare va participa şi renumitul oenolog italian, Federico Giotto, în calitate de consultant permanent al Cramei Ceptura. Compania colaborează cu Federico Giotto de doi ani, iar vinurile realizate sub îndrumarea lui au primit distincţii în competiţii internaţionale. Dintre acestea, vinul „Crama Ceptura – Merlot” a fost premiat cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, în timp ce „Crama Ceptura - Cabernet Sauvignon” a primit medalia de argint în cadrul aceleiaşi competiţii.

DESPRE CRAMA CEPTURA:
• Crama a fost construită într-un timp record, lucrările începând în martie 2004, pentru ca în septembrie 2005 să fie livrat primul lot de vin.
• Vinăria de la Ceptura este un proiect susţinut financiar de Uniunea Europeană, volumul investiţiei ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro.
• Crama Ceptura deţine un spaţiu de vinificare primară, depozitare a vinurilor şi două linii de îmbuteliere cu o suprafaţă de 13.000 m2.
• Vinurile realizate de Crama Ceptura sunt distribuite atât intern, cât şi pe importante pieţe externe, precum Marea Britanie, Belgia, Grecia, Spania, Polonia, Belarus, Rusia, China, Coreea si Canada.
• Din portofoliul Cramei Ceptura fac parte colecţiile de vinuri Crama Ceptura DOC, Prahova Estate Premium, Drumul Vinului, Villa Romana, Casa Mare, Sângele Ursului şi Mierea Ursului, adresându-se tuturor tipurilor de consumatori.
• Crama Ceptura SRL este parte a holdingului de firme din Republica Moldova Vinăria Bostavan şi Vinăria Purcari. www.crama-ceptura.eu

DESPRE ZONA DEALU MARE:

Una din regiunile cu cele mai vechi tradiţii vinicole din România, zona Dealul Mare este recunoscută în întreaga lume pentru soiurile cultivate aici, precum Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling Italian, sau Muscat Ottonel. Savoarea unică a soiului pur românesc de Fetească Neagră cultivat în regiunea Dealu Mare a fost apreciat de critici oenologi din întreaga lume de-a lungul timpului. Clima temperat-continentală favorabilă culturilor de viţă de vie, condiţiile hidrologice potrivite şi solul luto-nisipos favorizează dezvoltarea unei arome speciale a vinurilor produse în această zonă, asemănătoare cu celebra regiune viticolă Bordeaux. Realizate după reţete vechi, păstrate cu grijă, şi îmbuteliate folosind tehnologia la rece, vinurile româneşti create de Crama Ceptura în zona Dealu Mare păstrează buchetul şi aroma naturală a strugurilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3614

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 549

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 940

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2552

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3529

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 405

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1045

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 949

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 630

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3362

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1128

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 816

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 779

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1570

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1183