Examen pentru cea mai căutată meserie. Se pot înscrie persoane din toate judeţele

Începând de astăzi, 22 mai, s-a dat startul înscrierilor pentru examenul de consultant fiscal. Profesia a devenit tentantă după ce guvernanţii au anunţat că vor să schimbe din temelii sistemul de impozitare şi taxare a salariilor.
 
Este nevoie de un număr de 35.000 de experţi care să-i ajute pe români să-şi completeze declaraţiile la ANAF, pe piaţă fiind mai puţin de 6.000 de consultanţi fiscali.
 
Fostul preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali (CCF) atrage atenţia că este puţin probabil ca într-un an să poată fi acoperit deficitul de experţi, chiar dacă salariile promise, de până la 10.000 de lei, sunt extrem de tentante, potrivit romaniatv.net. Înscrierile la examen se fac în perioada 22 mai – 9 iunie pe site-ul www.cameraconsultantilorfiscali.ro. Dosarele se transmit, în aceeași perioadă, prin servicii poștale cu confirmare de primire sau direct, pe adresa strada Alecu Russo nr. 13-19, et. 4, ap. 9, sectorul 2, municipiul București.
 
Examenul de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea iunie 2017 va avea loc în București, pe 24 iunie.
 
În acest context, am sunat la CCF pentru a afla dacă se pot înscrie persoane din toate judeţele. Răspunsul a fost unul afirmativ. Ulterior, rezultatele vor fi afişate şi pe site-ul instituţiei.
 
Potrivit art. 4 alin. (1) din OG nr.71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, candidaţii la examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
 
  • să fie licențiați ai unei facultăți cu profil economic;
  • să aibă o experiență profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activități:
  • elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislației fiscale;
  • administrare fiscală;
  • elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;
  • activitate financiar-contabilă;
  • activitate didactică universitară în domeniul finanțelor publice, fiscalitate, politici fiscale și bugetare, contabilitate financiară, finanțele instituțiilor publice;
  • activitate de consultant fiscal asistent;
  • să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni
  • să aibă capacitate deplină de exercițiu;
  • să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia SA are un nou auditor financiar. Decizia a fost luată în ședința AGA

14 Jul 2020 2267

Editorial Cu ce se mănâncă impozitul pe gospodărie sau cum vrea Guvernul să scoată bani din piatră seacă

12 May 2017 2890