Afecţiunile chirurgicale din sfera ORL - diagnostic, tratament şi sfatul medicului specialist!

Afecţiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe şi pot indica tratament chirurgical şi nechirurgical pentru pacienţi, în funcţie de diagnosticul stabilit de către medicul specialist şi de indicaţiile de recuperare a funcţionalităţii normale a urechii, a nasului sau a gâtului.
 
O afecţiune ORL tratată necorespunzător poate să se dezvolte şi să creeze probleme dificile, iar odată manifestate, simptomele pot afecta capacitatea pacientului de a desfăşura activităţile zilnice. Un diagnostic corect, cu aparatură performantă, este esenţial pentru tratarea afecţiunilor din sfera ORL.
 
Dr. Carmen Mocanu, medic specialist chirurgie ORL, vine în sprijinul pacienţilor din cadrul Ovidius Clinical Hospital cu o experienţă profesională remarcabilă în centrele medicale din Belgia şi din Europa şi ne explică în continuare care sunt particularităţile chirurgiei ORL şi ce trebuie să ştie pacientul care poate avea nevoie de o astfel de intervenţie chirurgicală. 
 
„Chirurgia ORL se adresează pacienţilor cu suferinţe ale nasului, regiunii cervico-faciale, ale gâtului şi ale cavităţii bucale, ale glandelor salivare, faringelui, laringelui şi ale urechii.

Afecţiunile pot determina manifestări clinice, după cum ne explică dr. Mocanu cu privire la afecţiunile pentru care pacienţii se pot adresa medicului pentru un consult de specialitate:
  • obstrucţie nazală, rinoree (nas care curge), strănut, cefalee (durere de cap)
  • scăderea sau absenţa mirosului, sângerare nazală
  • odinofagie (durere la înghiţit), disfagie (dificultate la înghiţit)
  • dispnee (dificultate respiratorie), otoree (ureche ce curge)
  • vertij (ameţeli), instabilitate, dezechilibru, sforăit nocturn
  • tulburări de deglutiţie (înghiţire)”.
Investigaţiile medicului prin audiologie (audiometrie, impedancemetria, otoemisiile acustice) permit diagnosticarea şi cuantificarea deficienţelor auditive, care sunt esenţiale în indicarea terapiei de tratament şi de recuperare a pacientului, în funcţie de particularităţile afecţiunii şi de modul în care se manifestă aceasta. Unele cazuri pot deveni chirurgicale şii se poate impune intervenţia medicului în sala de operaţie.
  
Sub anestezie generală, chirurgia ORL presupune abordul endoscopic al patologiei nazale, radiofrecvenţa multi-level pentru patologia sforăitului sau obstrucţia nazală, abordul sub microscopul operator al patologiei otologice (reconstrucţia timpanului, a lanţului osicular, chirurgia colesteatomului, chirurgia hipertrofiei adenoidiene şi patologiei amigdaliene, chirurgia regiunii cervicale pentru chisturi, ganglioni, tumori).
 
„Chirurgia ORL ţine de precizie, date fiind proximităţile bazei craniului, ale orbitei, ale nervilor, ale venelor şi ale arterelor capului şi gâtului, şi se efectuează sub control microscopic sau endoscopic”, menţionează dr. Mocanu cu privire la abordarea chirurgicală a afecţiunilor ORL.
 
Monitorizarea post-operatorie a pacientului este riguroasă şi poate dura de la câteva ore până la o noapte la departamentul de terapie intensivă, fiind urmată de o supraveghere atentă în cadrul serviciului de chirurgie. În funcţie de patologia abordată şi de afecţiunile conexe ale pacientului, spitalizarea pacientului poate fi pentru o singură zi sau pentru un număr de două-patru zile. Chirurgia ORL permite în general pacientului să-şi reia activitatea profesională într-un timp scurt, în absenţa complicaţiilor.
 

Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale şi medicale multiple, printre acestea numărându-se şi afecţiunile chirurgicale ORL.
 
Ovidius Clinical Hospital - cel mai mare şi mai modern spital privat din regiune

Adresă: DN2A, KM 202, Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241 480400
Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.Ovidius-CH.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.