Codul portocaliu, restrâns. Constanţa nu scapă de codul galben

 
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până astăzi. Începând de la ora 18.00, până mâine, la aceeaşi oră, codul galben va fi restrâns la 12 judeţe - Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.
În aceste judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.
Practic, avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi, Constanţa şi Neamţ.
În a doua parte a zilei de astăzi, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Cel puţin aşa susţin meteorologii de la ANM.
În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății Primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, realizat

30 Dec 2021 1491

Atenționare meteorologică Se întorc ninsorile! Cod galben în mai multe zone ale țării

30 Jan 2020 1491

Constanța. Schimbare radicală de vreme. Ce spun specialiștii în meteorologie

29 May 2017 3752

Constanța. Vreme rece de dimineață. Bună de plimbare la prânz. Mâine însă...

22 Apr 2017 5914

Meleşcanu "Traian Băsescu riscă sancţiunile impuse de lege"

14 Oct 2014 2068