Centrul de Instruire a Personalului Consular, vizitat de reprezentanţii instituţiilor centrale

Reprezentanţii instituţiilor centrale au vizitat joi, 19 mai 2011, noul sediu al Centrului de Instruire pentru Personalul Consular (CIPC), structură specializată destinată continuării procesului de reformă şi îmbunătăţire a serviciului consular al României.

Vizita face parte din seria evenimentelor organizate pentru ministerele şi instituţiile partenere în aria activităţii consulare şi reprezintă un element important al procedurii de operaţionalizare a Centrului de Instruire a Personalului Consular.

Oficialilor le-au fost prezentate cele mai importante segmente de pregătire pentru personalul diplomatic şi consular, respectiv Sistemul Naţional Informativ privind Vizele şi platforma E-learning, instrumente de lucru care permit pregătirea personalului la distanţă, facilitând accesul la cursuri online în orice moment, precum şi verificarea sau testarea nivelului de însuşire a cunoştinţelor.

"Realităţile sociale şi normative se schimbă de multe ori intr-un interval de patru ani, durata unui post în serviciul exterior, iar realităţile economice pot adăuga dificultăţi suplimentare, ceea ce face ca un funcţionar consular, un consul specializat pe un tip de servicii consulare să fie nevoit să găsească soluţii pentru o problematică extrem de diversă. Prin cursurile complexe şi prin simulările situaţiilor reale din domeniul consular, Centrul răspunde unor astfel de realităţi ", a subliniat secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Robert Cazanciuc,cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii autorităţilor centrale.

Reprezentanţii instituţiilor partenere au vizitat secţia consulară a Centrului de Instruire pentru Personalul Consular, dotată la standarde Schengen, a sălii de conferinţă, dotată cu un sistem de video proiecţie multimedia şi de videoconferinţă. De asemenea, CIPC dispune de săli de curs, care pot găzdui până la aproximativ 60 de cursanţi, o sală de aşteptare modernă, o bibliotecă şi birouri pentru personalul propriu.

În cadrul întâlnirii, au fost apreciate disponibilitatea şi cooperarea continuă cu instituţiile participante, precum şi posibilităţile de parteneriat cu alte autorităţi cu expertiză în vederea pregătirii şi perfecţionării continue a personalului consular.

Informaţii suplimentare:

Centrul de Instruire a Personalului Consular (CIPC) a fost inaugurat de către ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la 31 martie 2011 şi a fost vizitat, de asemenea, în data de 10 mai 2011 de reprezentanţii corpului diplomatic şi consular acreditat la Bucureşti.

CIPC vine ca răspuns la nevoia de profesionalizare a personalului consular şi de asigurare a unor programe specifice de instruire, formare continuă şi perfecţionare a cunoştinţelor în materie consulară, atât a personalului din Centrala MAE, cât şi a celui care îşi desfăşoară activitatea la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 774

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 555

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2357

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 332

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 825

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 501

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1112

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 849

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 774

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 844

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1433

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 1046

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 567