Întrevederea ministrului Titus Corlăţean cu Kolinda Grabar-Kitarović, asistent al secretatului general NATO pentru diplomaţie publică

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 15 aprilie 2014, o întrevedere cu asistentul Secretarului General al NATO pentru diplomaţie publică, Kolinda Grabar-Kitarović, în contextul vizitei pe care oficialul NATO o efectuează în România, în intervalul 14-15 aprilie 2014. 
Discuţiile au vizat teme de interes circumscrise dimensiunii de diplomaţie publică a Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe acţiunile aniversare organizate de România pentru marcarea a 10 ani de la aderarea la NATO, activitatea ambasadelor - Puncte de Contact NATO (CPE) în statele partenere, precum şi aspecte legate de consolidarea segmentului de diplomaţie publică în cadrul NATO în contextul evoluţiilor de securitate din Ucraina.
Referindu-se la importanţa pe care România o acordă evenimentelor aniversare pe linie NATO din 2014, ministrul român al afacerilor externe a evidenţiat faptul că acţiunile întreprinse de ţara noastră în acest sens vizează, în principal, prezentarea avantajelor reale şi cuantificabile ale apartenenţei României la NATO pentru siguranţa cetăţenilor români şi securitatea naţională.
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a subliniat că momentele aniversare din acest an, cu relevanţă pentru istoria NATO, celebrând şi împlinirea unui deceniu de participare activă a României la misiunile Aliate şi la elaborarea politicilor şi abordărilor strategice ale Alianţei Nord-Atlantice, se derulează într-un context internaţional marcat de pregătirile pentru viitorul Summit din Marea Britanie, dar şi de evoluţiile de securitate îngrijorătoare din Ucraina. Din această perspectivă, a accentuat necesitatea ca NATO să continue să prezinte publicului larg măsurile destinate reasigurării Aliaţilor estici.  
În ceea ce priveşte asumarea atribuţiilor pe linia ambasadelor - Puncte de Contact NATO (CPE), ministrul Titus Corlăţean a subliniat că, în perspectiva Summit-ului Alianţei din luna septembrie a acestui an, România va continua să solicite NATO acordarea unei atenţii corespunzătoare statelor aspirante la integrarea euro-atlantică din vecinătatea estică, exprimând, totodată, determinarea ţării noastre de a se manifesta activ în implementarea mandatelor CPE pe care le deţine în prezent prin intermediul Ambasadelor României în Georgia şi Azerbaidjan.
La rândul său, asistentul Secretarului General al NATO pentru diplomaţie publică, Kolinda Grabar-Kitarović, a împărtăşit evaluarea părţii române cu privire la importanţa dimensiunii de diplomaţie publică în actualul context de securitate legat de evoluţiile din Ucraina şi a mulţumit ţării noastre atât pentru participarea amplă la misiunile şi operaţiile Aliate, cât şi pentru contribuţiile concrete la programele din domeniul diplomaţiei publice, inclusiv activitatea Ambasadelor României la Tbilisi şi Baku în calitate de CPE. 
De asemenea, asistentul Secretarului General al NATO pentru diplomaţie publică a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu.  
 
Elemente de context
Ambasadorul Kolinda Grabar-Kitarović ocupă, începând cu 4 iulie 2011, poziţia de asistent al Secretarului General al NATO pentru diplomaţie publică. 
Deplasarea la Bucureşti a oficialului NATO are loc în perioada 14-15 aprilie 2014, programul incluzând întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe, precum şi participarea, în calitate de vorbitor principal, la închiderea cursului organizat de Institutul Diplomatic Român cu tema NATO, 10 ani de la aderarea României, derulat în perioada 4-16 aprilie 2014.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 272

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 415

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 421

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 373

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 612

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 650

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 304

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 217

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 215

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 216

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 371

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 225

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 223

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 410

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 595