Întrevederi ale secretarului de stat George Ciamba cu Kate Gilmore, adjunct al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, și cu Stavros Lambrinidis, Reprezentantul Special pentru Drepturile Omului al Uniunii Europene

În marja participării la lucrările segmentului la nivel înalt al Consiliului Drepturilor Omului, secretarul de stat George Ciamba a mai avut o serie de întrevederi cu oficiali ONU și UE.

În cadrul întrevederii cu Kate Gilmore, adjunct al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, cei doi oficiali au discutat despre provocările globale curente în domeniul drepturilor omului și despre situația acestora în regiunile afectate de conflicte. Secretarul de stat George Ciamba a reafirmat susținerea României pentru activitatea Oficiului Înaltului Comisar, subliniind rolul decisiv pe care o comunitate internațională puternică și unită îl are în lupta împotriva încălcării drepturilor omului. Statele trebuie să sprijine procedurile și mecanismele aflate la dispoziția CDO, precum activitatea Raportorilor Speciali sau Mecanismul de Evaluare Periodică Universală.

Discuțiile au analizat dezvoltările recente din Ucraina și Siria, reliefând preocupare față de impactul crizelor prelungite asupra situației civililor și deteriorării situației umanitare. Implementarea prevederilor cuprinse în acordul de la Minsk rămâne, în ciuda dificultăților și blocajelor, cea mai bună soluție pentru încheierea conflictului din Ucraina, a arătat secretarul de stat. România va continua să sprijine Ucraina în parcursul său spre reformă și democratizare, a mai dat asigurări George Ciamba.

Printre tematicile incluse în agenda convorbirilor s-au mai regăsit abolirea pedepsei cu moartea, combaterea violenței domestice și împotriva femeilor, drepturile copiilor, libertatea de exprimare, a religiei și credinței, migrația și apărătorii drepturilor omului.

Discuțiile cu Stavros Lambrinidis, Reprezentantul Special pentru Drepturile Omului al Uniunii Europene, au reliefat viziunea comună de promovare a agendei drepturilor omului în lume, într-un cadru definit de legătura strânsă dintre acestea și securitatea globală durabilă. Secretarul de stat George Ciamba a transmis aprecierea sa față de activitatea și realizările mandatului Reprezentantului Special și l-a asigurat de sprijinul său pentru ducerea la îndeplinire a priorităților pentru anul în curs.

Cei doi oficiali au analizat modalitățile de a întări vocea Uniunii Europene în scopul promovării și protejării drepturilor omului, concluzionând că doar o acțiune unitară, concertată, poate contribui la atingerea acestui obiectiv. Este esențial ca dialogurile UE cu alte state să includă o componentă privind respectarea drepturilor omului, au mai convenit cei doi.

Alte teme abordate în cadrul discuțiilor au cuprins migrația, combaterea terorismului, lupta împotriva impunității și abolirea pedepsei cu moartea, dar și o reflecție asupra noii abordări asupra drepturilor omului a administrației americane și potențialul său impact asupra relațiilor transatlantice.În cadrul vizitei la Geneva, secretarul de stat George Ciamba s-a întâlnit cu candidații la funcția de director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), discutând despre prioritățile acestora pentru un viitor mandat și despre modul în care organizația poate fi consolidată și eficientizată pentru a răspunde cât mai bine provocărilor globale în domeniu. Noul director general al OMS va fi ales cu ocazia Adunării Mondiale a Sănătății, care se va desfășura la Geneva, în luna mai a acestui an.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța vrea să anuleze în instanță actualizarea programului de transport județean de persoane (DOCUMENT)

17 Mar 2024 586

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 583

PUZ-ul pentru modernizarea Portului Tulcea, reconfirmat de judecătorii din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 498

Decizia nu este definitivă Pesedistul Bulancea pierde procesul intentat primarului, secretarului și Consiliului Local Hârșova!

11 Mar 2024 469

Firme Constanța Ce se discută la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății Tabără pentru Tineret Victoria SA?

10 Mar 2024 532

C - Tech SRL și Eolica Dobrogea SRL cer în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Cogealac, județul Constanța

04 Mar 2024 348

Un consilier local din Hârșova, județul Constanța, și-a înaintat demisia. „Este benefică, necesară și oportună grupului politic PSD+Pro România”

04 Mar 2024 712

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 495

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1342

Ședința CLM Constanța Se discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 416

Ședința CLM Constanța Consilierii locali discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 442

Ședință CLM Constanța Un proiect ce vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 456

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 552

Consiliul Local al Municipiului Medgidia se întrunește mâine, 29 februarie 2024, în ședință ordinară

28 Feb 2024 949

Ședință CLM Constanța Proiectul de hotărâre privind preluarea terenurilor în domeniul privat al orașului, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1272