Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, la deschiderea Stagiului de pregătire pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova

Ministrul delegat Maria Ligor a participat astăzi, 12 decembrie 2016, la deschiderea Stagiului de pregătire pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova, organizat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Alianța Internațională a Jurnaliștilor din România.
În debutul evenimentului, ministrul Ligor a precizat că această inițiativă își propune să contribuie la acțiunile României de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. De asemenea, a subliniat că presa este o componentă fundamentală a statului de drept, iar aceste cursuri își propun să creeze un spațiu în care experiența și cunoștințele privind standardele, normele Uniunii Europene și practica jurnaliștilor europeni să fie împărtășite.
Mai mult, ministrul delegat a arătata că discuțiile și dezbaterile care vor avea loc pe parcursul stagiului de pregătire pot conduce la crearea de noi parteneriate între instituțiile media din cele două state.
Stagiul de pregătire pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova se organizează la București, în perioada 12 – 18 decembrie 2016, și reunește 25 de jurnaliști de peste Prut care vor participa la 10 ateliere conduse de specialiști din presa românească. De asemenea, în cadrul programului, este inclusă și o componentă de internship, participanții având posibilitatea de a face practică în instituții de media din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.