Schimb de mesaje de felicitare cu ocazia celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Belarus

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 14 februarie 2017, a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Belarus. Cu acest prilej aniversar, a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul belarus de externe, Vladimir Makei.
În scrisoarea sa, șeful diplomaţiei române a subliniat importanța dialogului în dezvoltarea relaţiilor bilaterale și a evidenţiat disponibilitatea României de a aprofunda cooperarea cu Republica Belarus, o atenție aparte urmând a fi acordată dimensiunilor economică, educațională și culturală. În egală măsură, creșterea recentă a nivelului de reprezentare diplomatică între cele două state constituie o dovadă suplimentară a dorinței comune de conlucrare pentru realizarea dezideratelor propuse.
România susține dezvoltarea dialogului dintre Republica Belarus și Uniunea Europeană și salută pașii concreți în direcția dezvoltării și creșterii încrederii reciproce.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.