Sesiuni de training la Roma și Bruxelles, în cadrul proiectului Digital Diaspora

Două sesiuni de training din cadrul proiectului „Digital Diaspora – parteneriat pentru construirea unei comunicări eficiente și transparente” s-au desfășurat miercuri, 14 decembrie, la Roma și joi, 15 decembrie, la Bruxelles.

La cele două sesiuni au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare românești din Italia, Belgia și Olanda, precum și membri din comunitățile românești.

Sesiunile de pregătire au fost susținute de Corneliu Octavian Bjola, profesor asociat la Universitatea Oxford, specialist în relații internaționale și expert internațional în diplomație digitală, în colaborare cu Andreea Hanganu, fondator al organizației Institute for Digital Government, în cazul sesiunii de la Roma și Alina Dolea, Fullbright Scholar, în cazul sesiunii de la Bruxelles.

Participanții au discutat despre oportunitățile pe care le oferă mediul digital în sensul creșterii eficienței comunicării atât la nivelul comunităților românești, cât și în relație cu misiunile diplomatice și oficiile consulare. Au fost prezentate avantajele folosirii instrumentelor de comunicare digitală în vederea consolidării relației dintre reprezentanții instituționali și comunitățile din diaspora: platforme de comunicare, dezvoltarea de campanii online, realizarea de programe de sprijin pentru diaspora.

De asemenea, pentru a înlesni schimbul de bune practici, în cadrul sesiunii de training au fost prezentate exemple de programe similare ale altor ministere de externe, dedicate stimulării contactelor profesionale cu comunitățile din diaspora, dar și îmbunătățirii comunicării în mediul online în domeniul consular.

Informații suplimentare:

Proiectul „Digital Diaspora – parteneriat pentru construirea unei comunicări eficiente și transparente” este derulat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea calității și eficacității comunicării în mediul digital dintre misiunile diplomatice și comunitățile românești din țările gazdă. În etapa pilot proiectul este implementat la nivelul a 5 misiuni diplomatice ale României și include sesiuni de pregătire susținute de experți în comunicarea digitală, orientate către identificarea problemelor și oportunităților prezente în comunicarea din spațiul online în relație cu diaspora românească.Etapa pilot a proiectului se derulează în perioada noiembrie 2016 – octombrie 2017.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.