Angajații MAI rămân în continuare la datorie în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale din județele afectate de fenomenele meteorologice nefavorabile

În conformitate cu informațiile centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, situația din ultimele 24 de ore se prezintă astfel:
La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere.
De asemenea, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă. Pe Autostrada A2 București – Constanța se circulă în condiții de iarnă. Pe DN 3 Ostrov – Murfatlar, circulația se desfășoară cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale din 6 județe (Constanța, Iași, Botoșani, Galați, Bacău și Neamț). Se intervine pentru deblocarea acestor căi de acces.  
La nivel național, CNAIR a acționat cu 895 de utilaje care au utilizat 4.419 tone de material antiderapant și 18,5 tone clorură de calciu.
Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. În ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între stațiile Strehaia și Ciochiuța din cauza ruperii firului de contact.
Toate porturile maritime și fluviale sunt deschise. Sunt închise 16 căi navigabile în zonele Galați – Hîrșova – Brațul Borcea – Brațul Măcin, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Bicaz – Izvorul Muntelui. Pe fluviul Dunărea, între km 655 și 1075, zona localității Drobeta Turnu Severin, curg sloiuri de gheață.

În continuare, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.
În localitatea Negru Vodă, din județul Constanța, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenție acționează pentru remedierea acestei defecțiuni, care afectează 1.524 de consumatori.
Urmare a analizei efectuate la nivelul județelor aflate sub avertizare, s-a luat hotărârea întreruperii cursurilor în data de 10.01.2017 în școlile din 22 de județe (Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui), în data de 11.01.2017 în județul Argeș, iar în municipiul București pe perioada 10 – 13.01.2017.

La nivel național, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și al autorităților locale, 17.377 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (9.235 de polițiști, 5.214 pompieri și 2.928 jandarmi), cu 7.621 mijloace tehnice.
Au fost efectuate 9.510 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 220 pentru gravide și 286 pentru persoane dializate.
Aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat 14 misiuni medicale – 13 cu elicopterele SMURD și una cu avionul Piper. Piloții MAI și personalul SMURD sunt în continuare pregătiți să intervină și vor continua misiunile în funcție de solicitări și de condițiile meteorologice.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, s-a intervenit pentru relocarea a 254 de persoane fără adăpost, dintre care 57 cu hipotermie. Cele mai multe dintre acestea au fost identificate la nivelul județelor Harghita, Mureș și Municipiul București.
În contextul emiterii unor noi avertizări de ninsoare și viscol, în special pentru zona de Sud-Est, Ministerul Afacerilor Interne solicită cetățenilor să se informeze permanent asupra stării vremii, a condițiilor de trafic și să respecte cu recomandările autorităților.
Reamintim conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să consulte site-ul Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române, unde se pot informa cu privire la starea drumurilor.

Orice situație de risc pentru populație, cauzată de vremea severă, poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.
***
Una dintre intervențiile din ultimele 24 de ore s-a efectuat pentru evacuarea unui copil în vârstă de 2 luni din localitatea Furnica, județul Constanța, care a necesitat asistență medicală. S-a încercat preluarea acestuia cu o autoșenilată aparținând ISU. Ulterior, pacientul a fost evacuat cu un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Constața.
O altă intervenție s-a realizat în localitatea Mesteacăn, județul Neamț, unde s-a acționat în regim de urgență pentru  deszăpezirea unui drum comunal pentru preluarea unei gravide.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.