Comunicat de presa M.Ap.N. Intalnirea ministrului Dusa cu ambasadorul Statului Kuwait in Romania

Întâlnirea ministrului Duşa cu ambasadorul Statului Kuwait în România

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, l-a primit joi, 10 septembrie, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Statului Kuwait în România, Mubarak M. Alsehaijan.

Pe timpul discuţiilor, cei doi oficiali şi-au exprimat preocuparea faţă de procesul de migraţie în masă a populaţiei civile din zone afectate de conflicte precum Siria, Irak Afganistan şi Pakistan, considerând că această problemă trebuie tratată cu diplomaţie şi umanitate.

Ministrul Mircea Duşa a exprimat, totodată, interesul părţii române pentru finalizarea proiectului Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Kuwait privind cooperarea în domeniul militar, considerând că încheierea acestui acord va impulsiona cooperarea bilaterală şi va permite dezvoltarea unor proiecte comune.

De asemenea, în contextul de securitate actual, a fost evidenţiată importanţa aprofundării atât a cooperării practice, cât şi a intensificării dialogului şi a schimbului de opinii referitor la provocările mediului global de securitate.
În final, oficialul român a salutat eforturile depuse de autorităţile kuweitiene în ceea ce priveşte consolidarea relaţiei cu NATO, exprimându-şi convingerea cu privire la efectele benefice ale unei abordări comune în faţa ameninţărilor la adresa securităţii globale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.