Platforma informatica de comunicare pentru implementarea SUERD la nivel national

La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului “Platforma informatica de comunicare pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii la nivel national (PICSUERD)”. Evenimentul, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a beneficiat de participarea reprezentantilor administratiei publice centrale si locale, ai mai multor institutii cu atributii in gestionarea Strategiei, precum si ai mediului academic si societatii civile, interesati in proiecte relevante pentru SUERD.
Principalul obiectiv al proiectului este de a dezvolta un instrument geospatial de informare si comunicare cu rol de a facilita, sustine si sprijini procesul de implementare a Strategiei, pentru fundamentarea deciziilor de initiere, elaborare si implementare de proiecte relevante SUERD si monitorizarea lor de catre structurile de gestiune a SUERD.
PICSUERD este dezvoltat sub forma unui Sistem Informatic Geografic (GIS) care integreaza toate functiunile necesare in vederea utilizarii sale in sustinerea procesului de implementare a SUERD. Platforma informatica de comunicare poate fi accesata la adresa http://suerd.mdrap.ro/web/.
In cadrul conferintei au fost prezentate rezultatele proiectului, functionalitatile platformei informatice de comunicare dezvoltate si modalitatile de utilizare, din perspectiva mai multor tipuri de actori: institutii responsabile cu implementarea SUERD (structuri de guvernanta SUERD), promotori de proiecte relevante, institutii interesate de monitorizarea impactului teritorial al implementarii Strategiei.
Proiectul este derulat de MDRAP si cofinantat din Programul Operational Sectorial -Cresterea Competitivitatii Economice - Axa Prioritara III "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public" - Domeniul Major de Interventie 2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice” - Operatiunea 2 „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice". Bugetul total se ridica la 839.900 lei, din care contributia din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 548.714,50 lei.
Pentru mai multe detalii legate de proiect si de platforma de comunicare, persoanele de contact sunt:
- dl. Teofil GHERCA, sef serviciu, Directia Politici si Strategii, coordonator Arie prioritara 3 SUERD -  Promovarea culturii si a turismului, a contactelor directe intre oameni, e-mail: teofil.gherca@mdrap.ro   
- dl. Radu NECSULIU, sef serviciu, Directia Politici si Strategii, Serviciul Analize Teritoriale si Baze de Date, email: radu.necsuliu@mdrap.ro.
* * *
 
Informaţii suplimentare:
Broșura PICSUERD
Pliant PICSUERD

 
Directia Comunicare

tel.: 0372 111 499
fax: 0372 111 640
presa@mdrap.ro

 
www.facebook.com/MinisterulDezvoltarii
www.twitter.com/eDezvoltare
www.youtube.com/eDezvoltare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.