Precizari MDRT

În urma informaţiilor eronate apărute astăzi în presă cu privire la legea propusă de MDRT pentru a reglementa amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, vă transmitem următoarele

 

PRECIZĂRI

 

Autorităţile locale sunt cele care vor decide în privinţa amplasării şi concesionării spaţiilor publicitare

MDRT respinge afirmaţiile conform cărora, prin promovarea legii privind reglementarea amplasării şi autorizării mijloacelor de publicitate, ministerul ar monopoliza publicitatea stradală.

Legea stabileşte doar cadrul prin care autorităţile administraţiei publice locale vor elabora regulamentul local pentru amplasarea mijloacelor de publicitate. În final, autorităţile locale sunt cele care vor defini, în teritoriul administrat de ele, zonele de publicitate permisă şi respectiv zonele de publicitate restrânsă.

În plus, legea propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prevede că spaţiile de pe domeniul public pe care vor putea fi amplasate mijloace publicitare vor fi concesionate prin licitaţii organizate, în condiţiile legii, de autorităţile locale. Este, aşadar, evident, că MDRT sau ministrul Elena Udrea nu au cum să favorizeze o anumită firmă pe o piaţă pe care licitaţiile se vor realiza la alt nivel decât cel al ministerului.

Promovarea acestei legi de către MDRT a presupus o etapă de consultare publică, în care toţi cei interesaţi şi-au putut exprima punctul de vedere asupra formei finale a proiectului.

Reamintim că unul dintre motivele promovării acestei legi a fost corectarea actualei situaţii a amplasării mijloacelor publicitare pe domeniul public. Este vorba de faptul că, în prezent, sunt des întâlnite cazurile în care dimensiunea, densitatea sau modul de amplasare a mijloacelor publicitare în localităţi afectează sănătatea publică, accesibilitatea, buna funcţionare a serviciilor sau instalaţiilor publice, sau sunt agresive faţă de cetăţeni prin modalitatea de promovare.

În aceste condiţii, să acuzi o singură persoană/instituţie de monopol într-un domeniu pentru care deciziile se vor lua la nivel local, în conformitate cu principiile descentralizării, indică cel puţin necunoaştere a legii sau interpretare eronată a ei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sebastian

28 Dec, 2010 20:04

Elena Udrea va lua toate masurile necesare in scurt timp, pentru ca lucrurile sa nu degenereze sau sa nu apara alte probleme.

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 118

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 433

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 460

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 350

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 599

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile (DOCUMENT)

15 Apr 2024 293

Primăria comunei Tuzla, județul Constanța, achiziționează servicii de salvare acvatică

13 Apr 2024 419

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Vulturu achiziționează servicii de supraveghere a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de șantier (DOCUMENT)

12 Apr 2024 423

​Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu închiriază utilaje (DOCUMENT)

12 Apr 2024 763

Cumpărări directe Constanța Spitalul Județean Constanța investește în servicii de prelucrare date (DOCUMENT)

12 Apr 2024 418

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 447

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Un nou contract pentru supervizarea unor lucrări ce vizează noua rețea de gaze naturale din comună

12 Apr 2024 485

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă investește în servicii de proiectare pentru amenajarea unei bretele de legătură în cartierul Prund (DOCUMENT)

12 Apr 2024 593

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 549

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT în vederea îmbunătățirii actului educațional. Sunt vizate școlile speciale din subordinea instituției!

11 Apr 2024 367