Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National în seara zilei de 8 aprilie 2015

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National in seara zilei de 8 aprilie 2015.
 
Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National in seara zilei de 6 aprilie 2015 pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unui sistem auxiliar aferent partii clasice a centralei.
 
Realizarea lucrarilor si a testelor de verificare aferente, precum si reconectarea la Sistemul Energetic National s-au desfasurat respectand procedurile centralei  si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator.
 
Opririle neplanificate reprezinta actiuni de oprire controlata a centralei pentru efectuarea unor lucrari punctuale de remediere la unele echipamente, actiuni aditionale programului anual de mentenanta corectiva din cadrul opririlor planificate, a caror realizare necesita, conform procedurilor de securitate nucleara, oprirea unitatilor. Opririle punctuale de remediere/mentenanta sunt incluse in bugetul anual, iar in cazul CNE Cernavoda acestea sunt de 3 ori sub media actuala din industria nucleara.  
 
Daniela Lulache
Director General 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.