COMUNICAT DE PRESĂ - CAMPIOANĂ LA VOLUNTARIAT, ONG Mare Nostrum va înmâna premiul pentru cea mai bună Organizație a AnuluiLa Gala Voluntarului

CAMPIOANĂ LA VOLUNTARIAT,
ONG Mare Nostrum va înmâna premiul pentru cea mai bună Organizație a Anului
La Gala Voluntarului 2015


Odată cu încheierea unui nou an plin de evenimente, proiecte și acțiuni frumoase ne apropiem de momentul mult așteptat, în special de către voluntari – Ziua Internațională a Voluntariatului. Aceasta se sărbătorește pe 5 decembrie, anual, la Constanța, din 2003, prin evenimentul de  Gală a Voluntarilor.

În cadrul acestui eveniment voluntarii cei mai implicați din cadrul organizațiilor constănțene sunt nominalizați, gala reprezentând o recunoaștere publică a meritelor acestora. De asemenea, organizațiile și asociațiile pot „lupta” pentru titlul de Organizația Anului 2015, un titlul pe care noi am avut onoarea să-l primim cu mare drag 3 ani consecutiv (2010-2012) și în anul 2014, ceea ce ne întărește convingerea că rezultatele muncii noastre sunt recunoscute și apreciate de comunitatea locală.

Anul acesta, la Gala Voluntarilor, care va avea loc sâmbătă, 5 decembrie de la ora 15.00, în Sala de Festivități a Forțelor Navale ( Str.Dezrobirii, Nr.80), din Constanța, ONG Mare Nostrum a făcut următoarele nominalizări:

Voluntarul Anului, Locul I – Camelia Alexandra Cufioti;
Voluntarul Anului, Locul II – Mariela Mădălina Crăciun;
Voluntarul Anului, Locul III – Ali Gean;
Coordonatorul de Voluntari al Anului –Andra Frățilă;
Organizația Anului – ONG Mare Nostrum;
Instituția de Învățământ a Anului – Liceul Teoretic “Ovidius”.


Fie ca cei mai buni să câștige!

Informații de background

Voluntarul Mare Nostrum, Camelia Alexandra Cufioti spune că pentru ea: “voluntariatul nu înseamnă muncă, doar distracție, relaxare, educație, deoarece la fiecare activitate la care particip întâlnesc oameni noi alături de care  râd, glumesc, învăț, socializez, vizitez multe locuri și, astfel, totul devine diferit, mai ales când îți place ceea ce faci.

Voluntariatul m-a ajutat să observ lumea cu alți ochi. Din ziua în care am început să fac voluntariat am realizat că poți face bine multor oameni și că poți ajuta la foarte multe lucruri, care în viitor te pot ajuta pe tine însuți să trăiești într-o lume mai curată și mai frumoasă și în același timp înveți să dai și să primești. Dacă faci voluntariat, înveți să oferi fără să aștepți ceva la schimb și cu siguranță câștigi mult mai mult decât ai câștiga la job sau în altă parte, iar aici mă refer la toate avantajele voluntariatului: prietenii, experiențe de viață sau chiar profesionale.
Voluntariatul este o parte din mine, este un loc de unde poți învăța multe și, mai ales,  ceva ce nu voi regreta niciodată. De aceea, încerc să încurajez cât mai multă lume să se înscrie ca voluntar și să aibă posibilitatea de a descoperi o «nouă lume». “A fi voluntar este o plăcere, dar și o responsabilitate!”“

Totul a început în anul 1985, când Naţiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internaţională a Voluntariatului și au decis ca această zi să fie dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari. Naţiunile Unite au invitat guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfăşoare şi să promoveze activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora. Astfel, această zi a ajuns să fie aniversată în mai mult de jumătate din ţările lumii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.